Potrebni radnici za sezonu, prioritet domaći

Naš cilj je da tokom ljeta zaposlimo što više domaćih radnika i na taj način damo svoj doprinos smanjenu nezaposlenosti, boljem punjenju budžeta, jer je privreda ta koja donosi novac za finansiranje zdravstvenog, obrazovnog i ostalog javnog sektora, saopštila je NVO „Ugostitelji Crne Gore“.

Kako navode, NVO „Ugostitelji Crne Gore“ nastavila je kampanju zapošljavanja sezonskih radnika iz naše zemlje na primorju.

„Kao što smo već ranije saopštili, našim članovima koji se u uslovima ekonomske krize koja još traje zbog pandemije korona virusa spremaju za glavnu turističku sezonu, situaciju dodatno otežava deficit radne snage. Zato prioritet želimo da damo našim sugrađanima da ovog ljeta rade i zarade“, ističu u saopštenju.

Navode da ih je kontaktirao veliki broj ugostitelja koji još ne mogu da nađu domaću radnu snagu, kojima žele da daju prioritet umjesto stranaca.

„Zato želimo da podstaknemo i ohrabrimo sve koji traže sezonski posao da se prijave na e-mail crnagora@ugostitelji.me ili pozivom na broj 068/044-488, kako bi ovo ljeto iskoristili da svi zajedno zaradimo, svjesni udarca na naše budžete kako kućne, tako i državnog, zbog kraha glavne ljetnje sezone prošle godine“, dodali su u saopštenju.

Pozivaju i sve privrednike da se jave, koji ne mogu da dođu do domaće radne snage.

„Pokušajmo zajedno da dođe do zajedničkog rješenja, kako bi što spremnije dočekali predstojeću ljetnju sezonu, od koje zavisi budućnost čitave zemlje“, zaključili su u saopštenju.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor