Poslije višednevnih pregovora Hrvat prelazi iz Milana u Atletiko

Poslije višednevnih pregovora, dogovoren je transfer Nikole Kalinića iz Milan u Atletiko iz Madrida. Madriđani će dovesti Hrvata na pozajmicu iz Milana za 2.500.000 eura, a na kraju sezone imaju obavezu da ga otkupe za 17.500.000 evropskoih novčanica.

Prije godinu dana, Milan ga je doveo iz Fiorentine po istoj formuli, s tim što je ih ukupno koštao 25.000.000 eura.

Milan je očekivao od njega makar 20 golova u sezoni, a na kraju je postigao samo šest pogodaka na 31 utakmici u Serije A i u većem dijelu sezone bio možda i najgori igrač Rosonera. Protjeran je sa Mundijala iz hrvatske reprezentacije jer je širio negativnu energiju i propustio istorijsku šansu da igra u finalu.

Međutim, Čolo Simeone je bio među rijetkima koji su smatrali da Kalinić može da se vrati u formu iz Fiorentine. Insistirao je neđeljama na transferu, a poznati menadžer Fali Ramadani je dobio odriješene ruke od Madriđana da pregovara u njihovo ime. Poslije napornih pregovora, Ramadani je uspio i završio transfer svog klijenta u Ateltiko.

Naravno, namijenjena mu je uloga trećeg napadača u konkurenciji Grizmana i Dijega Koste, ali biće dovoljno utakmica u sezoni da iskoristi minutažu. Na Metropolitanu će zamijeniti Kevina Gameira koji se seli u Valensiju.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor