Posebno glasanje trošak za državu

Nema racionalnog obrazloženja da predsjednički i lokalni izbori ne budu održani istog dana, ocijenio je politički direktor Građanskog pokreta URA Rade Milošević, navodeći da će posebno glasanje državu koštati par miliona eura.

 
„Nije smetnja zakon već partijska direktiva“: Milošević (Foto: rtcg.me)

Milošević je kazao da je izjava predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića, da nema zakonskog osnova da isti dan budu održani predsjednički i lokalni izbori u 12 crnogorskih opština, neozbiljna.

„Nema racionalnog obrazloženja da izbori ne budu u jednom danu, jasno je da ne postoji politička volja. Kada se gleda finanisijski aspekt građane će dodatno koštati par miliona eura više“, kazao je Milošević agenciji Mina.

On je dodao i da će doći do iscrpljivanja građana da svaki mjesec budu u izbornom procesu.

Milošević je kazao da je opštini Berane skraćen mandat, ocjenjujući da je jasno da ne postoji politička volja da izbori budu održani istog dana.

„Zakon ne zabranjuje, bila je dovoljna samo politčka volja. Suština je da je to partijska direktiva jer su Demokratska partija socijalista (DPS) i njeni koalicioni partneri svjesni da ne mogu na isti način vršiti pritiske na garađane ako bi izbori bili održani u jednom danu“, kazao je Milošević.

On je rekao da je to prvi i osnovni razlog zbog čega DPS nije, kako je kazao, dala zeleno svjetlo Vujanoviću da raspiše izbore istog dana.

„Nije smetnja zakon već partijska direktiva. Ali ne čudi s obzirom da je Vujanović smatrao da je bila u redu i njegova treća kandidatura za predsjednika Crne Gore uzastopno što je protiv svih zakona i ustava, pa nas ništa ne iznenađuje“, rekao je Milošević.

On je ocijenio da je organizovanje posebnih izbora i veliki trošak za državu u situaciji kada poskuplje gorivo i kada je povećan PDV.

„Nema adekvatnog argumenta osim da imaju političku kalkulacijU i da njima kao partiji ne odgovora da izbori budu istog dana“, zaključio je Milošević.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor