Ponosni na skoro vijek uspješnog trajanja

Godina u kojoj proslavljamo značajan jubilej nije bila laka. Po prvi put smo se suočili sa onlajn nastavom, novim platformama i načinima rada, ali uspješno smo prevazišli sve prepreke, učili u hodu, edukovali i nas same, ali i učenike, istakao je direktor SSŠ, Semir Balić

BIJELO POLjE – Srednja stručna škola iz Bijelog Polja i pored brojnih izazova sa kojima se usled pandemije korona virusa suočavala prošle i ove godine, uspjela je da ostane dosledna svom cilju, a to je pružanje znanja i vještina u oblasti privrede, kazao je direktor te obrazovne ustanove Semir Balić. On jepovodom velikog jubileja, 99 godina postojanja i rada Srednje stručne škole, kazao da su uspješno odgovorili svim izazovima koje je donijela pandemija virusa korona, te da je ponosan na sve profesore i učenike koji su predano radili.

– Godina u kojoj proslavljamo značajan jubilej nije bila laka. Po prvi put smo se suočili sa onlajn nastavom, novim platformama i načinima rada. Međutim, trudili smo se i da na taj način pružimo djeci kvalitetna znanja i da im pomognemo da savladaju nastavni plan i program. Uspješno smo prevazišli sve prepreke, učili u hodu, edukovali i nas same, ali i učenike, i zaista sam ponosan na svoje kolege i sve učenike– kazao je Balić.

Iako ove godine zbog pandemije nije bilo takmičenja iz stručnih predmeta, sedam učenika ipak je uspjelo da svoja znanja iz engleskog jezika izmjeri sa najboljima u Crnoj Gori.

– Na tom takmičenju učestvovalo je sedam naših učenika, a Ilhan Banda našao se među deset najboljih, tako da smo ponosni i na njega i na mentora Snežanu Obradović sa kojom je vrijedno radio– rekao je Balić, dodajući da, uprkos cjelokupnoj stiuaciji, ni u ovoj školskoj godini nijesu izostale humanitarne akcije, kao ni vannastavne aktivnosti.

Posebno se izdvaja rad literarne i dramske sekcije koju vode profesori Gordana Đurović, Jelena Manojlović i Veljko Dedejić. Članovi Đačkog parlamenta su sproveli više humanitarnih akcija, a posebno se iz engleskog jezika istaklo odjeljenje I/1, sa profesoricom Snežanom Obradović. Profesori Milka Furtula, Nebojša Vuković, Maida Idrizovića, Nikola Simović, Severin Obradović nagrađeni su za svoj samopregorni rad.

– Najvažnije je da svi budemo zdravi, jer su u ovim mjesecima vidjeli da je zapravo to ono najvažnije. Iskreno se nadam da ćemo se što prije vratiti normalnom radu, bez maski i ograničenja, jer sve to itekako utiče na djecu. Osjeća se i dalje taj strah, fali im i druženje, ali ni profesorima nije bilo lako, mnogi od njih su i vodili borbu sa virusom korona, tako da sa nestrpljenjem čekamo neke ljepše dane– naglasio je Balić.

M.N.


Obrazovni programi usklađeni potrebama tržišta rada
– Misija Srednje stručne škole ostaje ista, a to je prilagođavanje obrazovnih programa privredi i potrebama tržita rada na osnovu čijih potreba mi kreiramo upisnu politiku. Ove školske godine otvorili smo smjer Farmaceutski tehničar, godinu ranije Carinski špediter, a i sada pratimo šta je to deficitarno na tržištu rada u Bijelom Polju, kako bismo uputili predlog resornom minisitartvu o otvaranju i kreiranju novih obrazovnih programa. Već smo predložili obrazovne programe Turistički tehničar, Prehrambeni tehničar i Automehatroničar, to je novi smjer koji planiramo i vjerujemo da će nam ministarstvo odobriti. Učenike obučavamo za zanimanja kuvar, konobar, pekar, auto- mehaničar, prodavac, kao i instalater termo-tehnike – naveo je Semir Balić.

Izvor: Dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor