Položen kamen temeljac za izgradnju dzamije u Bijelom Polju

Islamski centar, na čiju se izgradnju čekalo nekoliko godina, pored dzamije, obuhvataće i prateće sadržaje, a ukupna vrijednost ove investicije je oko četiri miliona eura

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifat ef. Fejzić, predsjednik Diyaneta uprave za vjerske poslove Republike Turske, Ali Erbaš, glavni Imam Medzisa Islamske zajednice Bijelo Polje Enis ef. Burdzović i predsjednik Opštine, Petar Smolović, položili su danas kamen temeljac za izgradnju dzamije i islamskog kulturnog centra u naselju Gornja Pruška.

– Islamski centar, na čiju se izgradnju čekalo nekoliko godina, pored dzamije, obuhvataće i prateće sadržaje, a ukupna vrijednost ove investicije je oko četiri miliona eura, kazao je glavni imam Islamske zajednice Bijelo Polje efendija Enis Burdzović.

On je zahvalio predstavnicima Islamske zajednice u Turskoj, koji su i podržali izgradnju islamskog centra i izrazio uvjerenje da će vrlo brzi svi zajedno prisustvovati i njegovom otvaranju.

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifat ef. Fejzić, istakao je da će izgradnjom ovog islamskog kulturnog centra svim vjernicima biti omogućeno da se na jedan kulturan i civilizovan način mole svome Bogu.

-Nama Božje kuće ne tebaju da bi nekome prkosili, već da bi imali gdje da se molimo, jer smo svi svjedoci da mnogi vjernici nemaju mjesta da obave molitvu, odnosno da klanjaju namaze – poručio je Fejzić.

Istakao je da je ideja o izgradnji islamskog centra stara nekoliko godina, te da je došlo vrijeme da se i započnje njegova izgradnja.

-Islamski centar će služiti kao spomenik kulture i eventualno nova turistička tačka u Bijelom Polju – kazao je reis Islamske zajednice u Crnoj Gori

Izvor: DAN

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor