Policija pretresla 10 lokacija u Danilovgradu i Kolašinu, tri osobe uhapšene

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica i Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad i Kolašin su u akcijama koje su juče i danas sproveli pretresli deset lokacija na području Danilovgrada i Kolašina, saopštili su iz Uprave policije.

„Naime, službenici CB Podgorica su, 17.01.2018. godine, postupajući na osnovu operativnih informacija od D.M. (47) iz Podgorice oduzeli automatsku pušku kineske prozvodnje, sa okvirom bez municije, u ilegalnom posjedu, pištolj CZ 99, bez municije za koji je posjedovao nevažeći oružni list, dok su od M.P. (57) iz Podgorice oduzeli automatsku pušku M 70 AB2 sa okvirom bez municije, pištolj M 57, cal 7,62 mm, sa okvirom bez municije i ČZ Prag kalibra 6.35 mm sa okvirom i jednim metkom kalibra 6,35 mm. Pronađeno oružije i municija su bili u ilegalnom posjedu. O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Podgorici koji je naložio da se M.P. i D.M. liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija“- navodi se u saopštenju policije.

U pet pretresa na pet lokacija na teritoriji Opštine Danilovgrad koje, kako kažu, koriste I.Đ. (27), G.B. (42), V.R. (41), M.M. (27) i B.Đ. (28), su pronašli i oduzeli 13 mobilnih telefona, tri ručne radio veze, dva metka kalibra 38, metak kalibra 7,9 mm, pet lovačkih patrona kalibra 12 mm, biber sprej, vojnički nož i kožnu futrolu za pištolj.

„O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Podgorici koji je naložio da se I.Đ. liši slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Službenici Uprave policije, u aktivnostima koje sprovode u borbi protiv organizovanog kriminala a koje koordinira Sektor kriminalističke policije su, u 21 akciji koja je sprovedena od početka oktobra prošle godine, uključujući i ove akcije, izvršili pretrese na 287 lokacija na jugu i sjeveru i u centralnoj regiji, i to na lokacijama koje koriste članovi OKG, bezbjednosno interesantna lica i njima bliska lica. Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima“- zaključuju u saopštenju iz policije.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor