Policija otkrila ko je osumnjičeni za ubistvo Đuričkovića: Traži se nalogodavac

Nakon intenzivnog rada policije, otkriven je ubica Gorana Đuričkovića, ubijenog u oktobru 2015. u Budvi.

Za ubistvo je osumnjičen Srđan Popović (24) iz Banjaluke.

Uhapsili su ga početkom avgusta pripadnici austrijske policije, saopšteno je na presu Uprave policije. On je trenutno u pritvoru u Austriji.

„Osumnjičeni je sa zidina starog grada ispalio tri metka u pravcu Đuričkovića koji je u tom momentu bio na šetalistu, pogodio ga je jedan metak koji je bio smrtonosan”, saopštio je rukovodilac Odsjeka za suzbijanje opšteg kriminaliteta u SKP Uprave policije Saša Rakočević.

Kako je dodao izvršilac nakon pucnjave Budvu je napustio vodenim putem, a dva dana nakon ubistva policija je pronašla ostatke zapaljenog skutera kojim je osumnjičeni pobjegao.

Radom na terenu došlo se do brojnih podataka i informacija na osnovu kojih je osumnjičeni i identifikovan i krivično djelo rasvijetljeno.

Državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici Lepa Medenica kazala je da je danas podnesena krivična prijava višem državnom tužilaštvu protiv jednog lica zbog krivičnog djela ubistvo.

“Podnošenju prijave prethodile su brojne radnje i vještačenja. Sve to je rezultiralo dobijanjem dokaza i identifikacijom pocinioca“, kazala je Medenica.

Rukovodilac Grupe za suzbijanje krvnih i seksualnih delikata u Odsjeku za suzbijanje opšteg kriminaliteta Sektora kriminalističke policije Aleksandar Bošković kazao je da je u toku intenzivna saradnja austrijske i crnogorske policije.

“Ovom ubistvu prethodio je još jedan pokušaj ubistva Đuričkovića i ubistvo Saše Markovića. Rasvjetljavanje ovog djela doprinosi mnogo rješavanju i drugih sukoba i obračuna koji su uslijedili nakon ovog ubistva”, smatra on.

S.P je neposredni izvršilac ovog djela, a policija intenzivno radi kako bi otkrila detalje o nalogodavcima, logistici, saopštila je danas policija.

Kako su objasnili posrijedi je obračun dva klana, ali “da ne mogu otkriti da su nalogodavci iz kavačkog klana”.

Izvor i foto: Anetan M

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor