Policija: Jednu učenicu tukli, drugu vezali, na potezu tužilac

Povodom događaja od 29. septembra u Osnovnoj školi „Mirko Srzentić“ u Petrovcu pripadnici Centra bezbjednosti Budva su preduzeli aktivnosti iz svoje nadležnosti, ostvarili komunikaciju sa upravom škole, prikupili obavještenja od aktera događaja te spise predmeta uputili nadležnom tužiocu na dalju nadležnost, saopšteno je danas iz Uprave policije.

Službenici Centra bezbjednosti Budva su 1. oktobra, postupajući po dobijenim saznanjima, obišli prostorije navedene škole kako bi provjerili informaciju da je u krugu škole navodno došlo do vršnjačkog nasilja.

Pripadnici policije su obavili razgovor sa direktoricom škole koja ih je upoznala da je 29. septembra došlo do dva odvojena incidenta u kojima su dvije učenice devetog razreda uznemiravane od strane učenika tog razreda, te da su na sjednici nastavničkog vijeća razmatrali navedene slučajeve i preduzeli radnje iz nadležnosti škole – kazali su iz policije.

Po pozivu u prostorije policije su 3. oktobra pristupile direktorica i razredna tog odjeljnja kojom prilikom su od njih prikupljena obavještenja na okolnosti događaja.

Policija je tom prilikom došla do saznanja da su dva učenika tokom trajanja malog odmora u jednom od školskih hodnika nakon kraće prepirke vodom prskali jednu učenicu nakon čega su joj zadali udarce nogama i rukama u predjelu tijela. Drugu učenicu su dva učenika devetog razreda vezala plastičnom imitacijom sredstava za vezivanje – navodi se u saopštenju.

Uprava škole je preduzela radnje iz svoje nadležnosti i o ishodu upoznala policiju.

„Policija je o svemu obavjestila državnog tužioca koji je naložio da se prikupe obavještenja u odnosu na ova dva događaja. Policijski službenici su u prisustvu roditelja i radnice Cetra za socijalni rad Budva prikupili obavještenja od četiri učenika i dvije učenice koje su u ovom slučaju oštećene.Spisi predmeta koji su formirani povodom ova dva slučaja su upućeni državnom tužiocu na ocjenu i mišljenje, nakon čega će dati konačnu ocjenu o pravnoj kvalifikaciji“, saopšteno je iz policije.

Izvor:KODEX.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor