Policija ispituje slučaj prebijanja muškaraca u centru Podgorice(Video)

Na snimku, objavljenom na portalu In4s je zabilježeno kako uniformisani policajci prilaze grupi koja stoji ispred kafića i počinju da ih biju.

Uniformisani policajci prilaze grupi koja stoji ispred zatvorenog lokala i počinju da ih biju

Podgorička policija je saopštila da  ispituje ko je od pripadnika Uprave policije u subotu veče pretukao tri muškarca u centu Podgorice.

Građani su, posredstvom društvene mreže “Facebook”, Savjetu za građansku kontrolu rada policije dostavili snimak  na kojem je vidljivo kako i na koji način policijski službenici postupaju prema dvojici mladića, 17. februara 2018, u centru Podgorice, kod lokala “Bajica”.

Savjet je, sa oznakom hitno, od direktora Uprave policije zatražio da naloži hitnu provjeru, utvrdi identitet postupajućih policijskih službenika, razloge za intervenciju prema građanima sa pojašnjem zašto je moralo doći i do upotrebe fizičke sile, na dati način kada, bar u tom, dokumentovanom, trenutku, nijesu pružali otpor te da povratno informišete o svim preduzetim radnjama u vezi sa utvrđivanjem odgovornosti, saopštio je član Savjeta za  građansku kontrolu policije, Aleksandar Saša Zeković.

“Savjet je dodatno zatražio da direktor Uprave policije informiše da li je tražena i pružena medicinska pomoć ovim mladićima koji su iste noći i zadržani u prostorijama za boravak zadržanih lica u CB Podgorica. Prema navodima, koji su pruženi Savjetu, dvojicu mladića su navodno tukli i u vozilu tzv. “marica” prilikom prevoza u CB Podgorica”, saopštio je Zeković.

Građanska kontrole policije je snimak dostavila, na upoznavanje i dalje postupanje, i načeniku CB Podgorica.

“Upoznata je i Unutrašnja kontrola policije uz ocjenu da “bez obzira na razloge intervencije policijskih službenika Savjet cijeni da je vidljivo policijsko postupanje, u smislu upotrebe sile, neosnovano i neprofesionalno” pa je shodno izdatoj ocjeni i dostavljenom snimku zatraženo dalje postupanje ovog odjeljenja MUP Crne Gore”, dodato je.

video: in4s

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor