Policija identifikovala učesnike tuče u Kolašinu: Na mjestu incidenta pronašli nož i letvu

Povodom snimka koji je sinoć objavio „Podgorički vremeplov“ na svojim Facebook i Instagram stranicama, a što su preuzeli drugi mediji i portali, a na kojem je prikazan kako više osoba udara muškarca, oglasili su se iz policije.

          Kako su naveli u saopštenju, identifikovali su sve učesnike tuče i od svih su uzeli izjave, a sa lica mjesta su uzeli tragove.

“Dežurnoj službi OB Kolašin, 24.02.2018. oko dva sata i 40 minuta, D.I. (36) iz Kolašina prijavila je da je nju i njenog brata D.I. (35) iz Kolašina, ispred ugostiteljskog objekta „SFRJ“ u ulici IV Proleterska, fizički napala porodica D. Odmah po prijem prijave službenici OB Kolašin su izašli na lice mjesta, gdje su u ovom ugostiteljskom objektu zatekli D.I. koja je vlasnica ovog lokala, njenog brata D.I, dok su sa njim u društvu bili A.V. (34), B.Z. (34) i V.B. (34). Oni su policijskim službenicima saopštili da su ih fizički napali i izudarali braća F.D.(27) i S.D. (29), njihov otac P.D. (57) i majka F.B. (53)“- navedeno je u saopštenju.

Policijski službenici su ispred ugostiteljskog objekta „SFRJ”, nedaleko od ulaza pronašli jedan kuhinjski nož žute boje i jednu drvenu letvu dužine od oko 70cm, dok su na pločniku bili vidljivi tragovi krvi, koje su službenici obezbjeđivali do dolaska Ekipe za uviđaje sa ciljem izuzimanja tragova i predmeta radi vještačenja.

S obzirom na to da su zatečene osobe ugostiteljskom objektu imala vidne povrede, od policijskih službenika upućeni su u Medicinski centar u Kolašinu radi ukazivanja ljekarske pomoći.

“Kako se sumnja, F.D. je došao u dva sata i trideset minuta u ovaj ugostiteljski objekat, u kojem se proslavljalo rođenje djeteta, sa ciljem da ih upozori na glasnu muziku jer je preglasna, gdje ga je nakon kraće prepirke D.I. (35) odgurnuo sa ulaza lokala. D.I. mu je, tom prilikom, sumnja se, zadao udarac zatvorenom šakom. Nakon toga je D.I. (36) prišla F.D, gdje su mu njih dvoje zadali više udaraca u predjelu glave i tijela otvorenim i zatvorenim šakama, kao i nogama od kojih udaraca F.D. je pao na pločnik, nakon čega mu je D.I. (35) zadao još nekoliko udaraca zatvorenom šakom. V.B, B.Z. i A.V. su bili sa I.D. i I.D. u toku tuče“- naveli su iz policije.

Nakon nekoliko minuta iz stana su izašli S.D, P.D. i F.B. sa namjerom da odbrane F.D. i tu dolazi do međusobne tuče između dviej porodice. Prilikom tuče došlo je i do upotrebe letve od F.B. koja je, kako se sumnja, u više navrata tom palicom zadala udarce D.I. (36).

Dolaskom policijske patrole na lice mjesta porodica D. nije zatečena ispred ugostiteljskog objekta, kao ni na adresi stanovanja.

“Nakon ukazane ljekarske pomoći D.I. (36) i D.I. (35), od njih su od dežurnog stariješine uzete izjave na zapisnik o obavještenju prikupljenom od građanina na okolnosti narušavanja javnog reda i mira, dok su ostala tri lica koja su se nalazila sa njima u društvu pristupila u prostorije OB Kolašin u 10 sati narednog dana radi davanja izjava.

U prostorije OB Kolašin su, 24.02.2018. godine oko devet sati, pristupila porodica D. radi davanja izjave. F.D. je imao vidne povrede u predjelu glave i tijela koje su nastale tokom navedene tuče“- objasnili su iz policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Kolašinu koji je naložio da mu se dostave predmeti i spisi na ocjenu i da se, shodno njegovoj naredbi, video snimak izuzme i priloži u dokazni materijal

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor