Policajcima žao zbog nasilja, izvinjavaju se mladićima

Jedan broj članova Sindikata Uprave policije samoinicijativno se danas okupio da pruži podršku svojim kolegama koje se terete za zlostavljanje mladića u subotu veče u centru Podgorice.  Navode i da su ih kolege, pripadnici Interventne jedinice, Mladen Vujović, Marko Stojanović, Vukoman Maraš, Slavko Furtula i Miloš Bečanović, koji se sumnjiče za zlostavljanje trojice mladića i falsifikovanje službenih isprava, zamolile da, u njihovo ime iskažu žaljenje zbog njihovog postupanja.

<<<Da li su policajci podržali nasilničko ponašanje kolega?<<<

“To je naša obaveza prema svojem članstvu i obaveza pružanja pravne i druge pomoći čak i u ovako nezahvalnim siituacijama. Među okupljenim licima su, prije svega bile porodice osumnjičenih, aktivni i penzionisani članovi Sindikata”, navode u Sindikatu.

<<<Policajci osumnjičeni za prebijanje mladića pušteni da se brane sa slobode<<<

Tvrde da nije tačna informacija da se radilo o okupljanju “nekoliko desetina policajaca”.

“Kao što nije tačna informacija da su predstavnici sindikata, svojim prisustvom iskazivali podršku kolegama zbog prekoračenja policijskih ovlašćenja kako su interpretirali pojedini mediji”, tvrde u Sindikatu.

Prema njihovim riječima, što se tiče prisustva uniformisanog sastava, njihovo prisustvo je bilo u skladu sa radnim zadacima na obezbeđenju suda, a zbog današnjih aktivnosti u Osnovnom sudu u Podgorici.

Sindikat osuđuje svaki oblik nasilja pa i kada je rezultat nezakonitog policijskog postupanja.

“Postupanje službenika Interventne jedinice, 17.februara, jeste događaj koji je izazvao reakciju i negodovanje cjelokupne javnosti, a koji je bacio mrlju na kompletan rad policije. Smatramo, međutim, da se kroz postupke pojedinih službenika ne mogu donositi generalni stavovi kada je rad policije u pitanj”, navode u Sindikatu.

Tvrde da zbog postupanja policijskih službenika, kompletni policijski sastav trpi medijski progon od strane pojedinaca, raznih institucija, političkih partija i određenog broja medijskih kuća.

“Ne želimo da umanjimo njihovu eventualnu odgovornost, već želimo da nadležne institucije sistema odrade svoj posao i utvrde činjenično stanje bez bilo kakvih pritisaka javnosti i pojedinaca. Sindikat nikada nije, niti će štiti policijske službenike koji su se ogriješili o zakon i uvijek ćemo biti za to da odgovorni snose sve pravne posljedice svojih postupaka. Podržaćemo sve aktivnosti koje su u skladu sa zakonima države Crne Gore”, poručuju oni.

Navode i da su ih kolege protiv kojih je pokrenut postupak zamolile da, u njihovo ime iskažu žaljenje zbog njihovog postupanja.

“Spremni su da ponesu ličnu odgovornost potpuno svjesni posljedica koje su rezultat njihovog neprofesionalizma. Takođe se izvinjavaju oštećenima u konretnom slučaju, njihovim porodicama i građanima”, zaključuju oni.

Izvor: Cdm.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor