Policajci napadnuti tokom kontrole kafića

Pripadnici podgoričke policije fizički su napadnuti sinoć dok su pomagali Komunalnoj policiji koja je vršila kontrole radnog vremena ugostiteljskih objekata.

„Policija je sinoć oko 23.20 sati pružali su asistenciju Komunalnoj policiji. Po dolasku pripadnika Uprave policije više gostiju je izrazilo negodovanje zbog aktivnosti komunalne policije. Tokom vršenja ove službene radnje došlo je do napada na policijske službenike“, saopštila je Uprava policije.

Šest osoba je odvedeno na saslušanje.

Uhapšen je V.M (39), vlasnik kontrolisanog ugostiteljskog objekta zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti na štetu policijskih službenika.

Takođe, uhapšen je T.E. (38) zbog sumnje da je izvršeno krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti na štetu policijskih službenika.

M.N (28) je uhapen zbog počinjenog prekršaja iz čl. 11 Zakona o javnom redu i miru (ometanje policijskih službenika u vršenju službene dužnosti).

„Protiv ostala tri lica podnešeni prekršajni nalozi za prekršaj iz oblasti Zakona o ličnoj karti, nakon čega su isti pušteni iz Centra bezbjednosti Podgorica“, kazali su iz UP.

Kako se navodi, policijski službenici su primijenili policijska ovlašćenja kao i sredstva prinude.

„U ovom događaju jedan policijski službenik zadobio laku tjelesnu povredu – povreda ruke, dok navodi pojedinih medija, da su policijski službenici bili povrijeđeni i da su im u takvom stanju građani pomagali, nijesu tačni“, napominju iz UP.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor