Policajci koji su tukli građane pušteni da se brane sa slobode

Pet policajaca Inerventnog voda Mladena Vujovića, Marka Stojanovića, Vukomana Maraša, Slavka Furtulu i Miloša Bečanovića, sudija za istragu je pustio da se brane sa slobode. Oni su jutros bili na saslušanju u Osnovnom sudu u Podgorici.

        „Danas je sudija za istragu odlučujući po predlogu državnog tužioca za određivanje pritvora, po pritvorskom osnovu uticaj na svjedoke, odlučio da u daljem toku postupka osumnjičeni treba da se brane sa slobode, budući da ne postoje razlozi za takav pritvorski osnov. Sudija za istragu je mišljenja da su osumnjičeni imali dovoljno vremena od događaja koji se desio u noći između 16. i 17. do samog lišenja slobode, ukoliko su htjeli da utiču, da utiču na te svjedoke“, kaže za Antenu M advokatica Maja Zeković.

Dodaje da na ovo rješenje tužilac ima pravo žalbe, u roku od 24 sata, od momenta uručenja tog rješenja.

Kazala je i da su osumnjičeni danas ispričali kompletan događaj, odnosno ono što je, kako kaže, iniciralo njihovu reakciju.

Uhapšeni su, podsjetimo, u srijedu zbog toga što su prebili tri mladića u centru Podgorice.

Petoricu policajaca podržalo je nekoliko desetina kolega ispred suda. Niko od njih nije bio raspoložen da da izjavu ali su kazali da su očekivali da danas veći broj kolega pruži podršku policajcima na saslušanju.

Kako nam je rekao jedan policajac, građani ne znaju sa kakvim problemima se sve na ulici suočavaju policijski službenici, te šta je sve tačno prethodilo reakciji policajaca.

Izvor i foto: Antena M

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor