Poker asova čeka ugovore

Na spisku selektora Zvezdana Mitrovića za septembarske mečeve druge runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo su 24 igrača. Od njih, 20 već ima riješeno pitanje kluba za narednu sezonu.

Četvorica, centri Blagota Sekulić, Marko Todorović i Miloš Popović i krilo Aleksa Popović, i dalje čekaju definitivno rješenje pitanja klupskog angažmana.

Najinteresantnija je situacija oko Todovorića. Doskora centar podmoskovskog Himkija, sa nizom sezona nastupanja u Evroligi, u prošloj sezoni imao je malu minutažu. Vrhunski ugovor nudi mu bivši šampion Evrolige Huventud. Španski klub neće igrati u evropskom takmičenju u sezoni pred nama, ali dugoročno ima vrhunske ambicije i već je uložio mnogo u novi tim. Todorović je prve mečeve u španskoj ACB ligi kao junior igrao upravo u klubu iz predgrađa Barselone.

Kapiten nacionalnog tima Blagota Sekulić u junu nije produžio ugovor sa španskom Fuenlabradom. Iza njega je dug oporavak od teže povrede Ahilove tetive, još od kraja februara. U ovom momentu njegovo zdravstveno stanje je mnogo bolje i očekuje se da karijeru nastavi u nekom španskom prvoligašu. Iako u poznim igračkim godinama, Sekulić na Pirinejima ima vrhunsku reputaciju i želi da odigra još makar dvije sezone na visokom nivou.

Iza krila Alekse Popovića je odlična sezona u cetinjskom Lovćenu, čiji je bio najbolji igrač u ABA 2 ligi. Pred bivšim igračem Budućnost Volija su, nakon povratka u reprezentaciju, brojne ponude klubova iz regiona i inostranstva. Popović je spreman da strpljivo sačeka pravu ponudu i angažman i do jeseni.

Kada je mladi Miloš Popović u pitanju, ono što ga preporučuje jačim klubovima su vrhunske partije na Evropskom prvenstvu za mlade, gdje je bio statistički najkorisniji igrač. Bivši talenat Budućnost Volija je član tivatskog Teoda, koji je u finansijskim problemima pred novu sezonu. Za njega se interesuju i ABA ligaši.

Što se igrača koji nijesu na spisku selektora Mitrovića za ovu akciju tiče, dugogodišnji reprezentativac Vladimir Mihailović je napustio belgijski Ostende, i dalje traži klub.

Isti je slučaj i sa centrom Vladimirom Dragičevićem, koji je prošle sezone bio ubjedljivo najbolji igrač poljske Zjelone Gore.

Izvor: Cdm.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor