Poetsko-muzičko veče Ivana Bosiljčića u KIC-u

Ivan Bosiljčić i vrhunski beogradski muzičari, premijerno u Podgorici prirediće muzičko – poetsko veče pod nazivom “Par stihova za nas’’, a povodom obilježavanja Dana zaljubljenih 14. i 15. februara u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović” od 20 sati.

Autorski projekat Ivana Bosiljčića, „Par stihova za nas“ prvi put je izveden 2009. u Beogradu.

Zbog izuzetnog interesovanja i ogromne medijske pažnje, veče je ponovljeno tri puta u nizu pred prepunim dvoranama Doma sindikata u pratnji simfonijskog orkestra „Stanislav Binički“.

Od tada je gostovao sa ovim programom u bezmalo svim pozorištima u Srbiji i širom regiona, a pored toga je važno spomenuti izuzetno posjećene koncerte u Skoplju u Univerzalnoj dvorani, novosadskom SNP-u, niz koncerata širom Austrije, Švedske , Norveške, kao i na Islandu.

Program muzičko – poetske večeri podrazumijeva kombinaciju različitih umjetničkih formi, uz obradu popularnih muzičkih tema od 60-tih godina do danas.

Domaća filmska muzika, ruske romanse, savremena pop muzika, isprepletana poezijom najvećih domaćih i stranih pjesnika poput Šantića, Rakića, Antića, Dedića, Rajića, Jesenjina, Bodlera, Radičevića i mnogih drugih…. Muzičko – poetsko veče nosi uzbuđenje dramske predstave i muzički kvalitet koncerta, forma koja je posebna i rijetko viđena na našim prostorima.

Nakon petogodišnje turneje van Beograda,ovaj program je ponovo izveden u martu ove godine na sceni Opere i teatra Madlenianum. Zbog ogromnog uspjeha, zakazan je i uspješno izveden i aprilski koncert i održan nastup u okviru Beogradskog ljetnjeg festivala 2017. u julu.

Ivan Bosiljčić pored dramskog ima višegodišnje iskustvo i u mjuziklu. Dobitnik je brojnih nagrada, pored ostalih i Sterijine nagrade 2012, a poznat je po desetinama uspješnih televizijskih uloga. Ima dugogodišnju izvanrednu saradnju sa Operom i teatrom Madlenianum, a ostvario je izuzetne uloge i u nizu naslova za koje se traži karta više poput dramske predstave “Veliki Getsbi” i mjuzikl “Rebeka i Jadnici”.

Ulaznice se od danas mogu kupiti svakog radnog dana na biletarnici KIC-a (9 – 20h) po cijeni od 10 eura.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor