Podignuta optužnica protiv četri policajca i tri građanina

Više državno tužilaštvo odiglo je optužnicu protiv četiri policajaca i tri građanina zbog zloupotrebe službenog položaja, primanja mita, davanja mita, potvrđeno je Pobjedi iz Višeg suda.

Na optužnici su policijski službenici Centra bezbjednosti Nikšić G.Z., S.M., policajac K.V. iz Odjeljenja granične bezbjednosti H.Novi, policijski službenik – pripravnik D.N. iz Centra bezbjednosti Budva, kao i građani Đ.N., M.Z. iz Nikšića i B.V. iz Herceg Novog

-Optužnica protiv Z.G., M.S., V.K., N.Đ., Z.N., V.B. i N.D.dostavljena je Višem sudu na kontrolu koja će biti zakazana u zakonskom roku – pojasnila je savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda Aida Muzurović.

Krajem februara podnijete su krivečne prijave protiv deset policijskih službenika i pet građana ali nakon sprovedene istrage optužbe su povučene protiv nekih od osumnjičenih.

Nakon hapšenja krajem februra, iz ministarstva unutrašnjih poslova je saopšteno da je Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije u koordinaciji sa postupajućim državnim tužiocem Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, realizovalo operativnu akciju koja je sprovođena u prethodnom višemjesečnom periodu i bila usmjerena na otkrivanje nezakonitog postupanja policijskih službenika u vršenju policijskih poslova i primjeni policijskih ovlašćenja.

Oni su objasnili da je na osnovu utvrđenih činjenica i dokaza koji su ukazivali na nezakonito postupanje policijskih službenika, Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije je Višem državnom tužilaštvu Podgorica podnijelo Izvještaj – krivičnu prijavu protiv 10 policijskih službenika: „zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili više krivičnih djela primanje mita, zloupotreba službenog položaja i nedzvoljeni prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi, kao i protiv 5 građana (3 crnogorska i 2 strana državljanina), zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivična djela davanje mita i podstrekavanje na izvršenje krivičnog djela primanje mita.

Iz MUP-a su saopštili da je danas po nalogu Višeg državnog tužilaštva Podgorica Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije, uz logističku podršku i saradnju sa nadležnim organizacionim jedinicama Uprave policije, preduzelo niz mjera i aktivnosti koje su rezultirale lišenjem slobode osam policijskih službenika i tri građanina koji su, nakon toga, privedeni postupajućem državnom tužiocu.

Izvor:Pobjeda

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor