Počeli Dani humora i satire „Vuko Bezarević“

Promocijom knjige aforizama „Popisivanje žrtava“, Milenka Šarca, u Pljevljima su sinoć počeli tradicionalni, 32. Dani humora i satire „Vuko Bezarević“.

O knjizi, koja je po navodima organizatora bila u najužoj konkurenciji za prestižnu nagradu “Tipar”, pored autora govorili su i pjesnici Igor Damnjanović DIB i Zoran Raonić.

Dani humora i satire nastavljaju se sjutra u sali Doma kulture pozorišnom predstavom „Balkanski sex i grad“, reditelja Stanka Holcera u kojoj igraju Jovana Cavnić, Ana Ćuk i Marko Delaš.

Petak je rezervisan za čuveno Humorističko – satirično miletisanje u poznatom pljevaljskom parku Milet bašta, gdje će u svojevrsnom i uvijek dobro posjećenom humorističko – muzičko – dramskom kolažu, između ostalih učestvovati, Husein Čuturić, Miljan Sandić, Avdo Bašić, Predrag Vuković – Peđolino, Dragiša Simović, Velizar Kasalica, Rade Lala Čolović, Marko Puljiz i Navid Bulbulija.

Subota, završni dan manifestacije, po tradiciji predviđena je za izložbu karikatura pristiglih na nagradni konkurs „Risto Pejatović“, kao i svečano veče kada će uz pravi festival britke humorističko – satirične riječi biti uručene i već prepoznatljive nagrade manifestacije.

Podsjetimo, „Tipar“ za životno djelo pripašće Veljku Rajkoviću iz Podgorice, dok “Tipar” za satiričara godine odlazi u ruke Perice Jokića iz Berana. Dobitnik nagrade „Vuko Bezarević“ za neobjavljenu satiričnu priču je Lela Milosavljević iz Užica, „Mladog tipara“ za ciklus aforizama Boban Rajević sa Cetinja, a priznanja “Risto Pejatović” za karikaturu Jakša Vlahović iz Beograda.

Generalni pokrovitelji 32. Dana humora i satire “Vuko Bezarević” su Opština Pljevlja i Ministarstvo kulture.

 

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor