Počele prijave na veb platformu putem koje će se realizovati turistički vaučeri

Počele su prijave na veb platformu vauceri.gov.me putem koje će se realizovati turistički vaučeri, saopštilo je Ministarstvo ekonomskog razvoja.

Saopštenje MEK prenosimo integralno:

Tokom prve faze platformi mogu pristupiti i registrovati se privatni izdavaoci smještaja i tim putem objaviti raspoložive smještajne jedinice sa fotografijama i ostalim detaljima smještaja.
Kada svi podaci registrovanih ugostitelja budu unešeni u veb platformu, slijedi druga faza tokom koje će se omogućiti pristup krajnjim korisnicima vaučera.
U narednih nekoliko dana oko 25,000 korisnika će putem SMS poruke, koja će biti dostavljena na brojeve telefona koji su evidentirani u bazi, prilikom prvobitne prijave, dobiti pristupne podatke i instrukcije kako da rezervišu smještaj i iskoriste vaučere do 31.12.2021. godine, do kada isti važe.

Važno je pomenuti da će apsolutno svi zdravstveni i prosvjetni radnici dobiti mogućnost da koriste vaučer. Ukoliko se desi da neko ne dobije SMS poruku  ili bude greškom izostavljen sa spiska moći će naknadno da se doda u bazu korisnika.

U opticaju je oko 25.000 jednokratnih turističkih vaučera namijenjenih za prosvjetne i zdravstvene radnike u vrijednosti do 200eur, a 415 vlasnika privatnog smještaja je steklo uslov da bude na listi sa koje prosvjetni i zdravstveni radnici mogu izabrati gdje žele da provedu svoj odmor. Na pomenutoj platformi svi zdravstveni i prosvjetni radnici će nakon prijave moći da vide ponudu vlasnika privatnog smještaja, koji u zavisnosti od kategorije privatnog smještaja formiraju cijene, i odlučiti se šta je za njih najpovoljnije i najbolje. Vlasnik vaučera može da se odluči da neiskoristi u potpunosi svoj vaučer, a može i da se odluči da produži svoj odmor i iznos iznad 200eur sam nadoknadi.

Posebnu zahvalnost dugujemo Oykos development-u, osnivačkoj članici ICT Cortex udruženja, koji je donirao razvoj i održavanje platforme preko koje će se realizovati pomenute mjere.

Podsjećamo, turistički vaučeri su predviđeni Vladinim paketom mjera podrške iz prvog kvartala 2021. godine. U pitanju je mjera kojom se želi prije svega pružiti podrška izdavaocima privatnog smještaja ali i ukazati dodatna podrška i uvažavanje za dva važna stuba razvoja društva – prosveta i zdravstvo, koji su bili direktno izloženi pandemiji.

Izvor: FOS Media

 

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor