Počela “Pjaca od džeza“ u Kotoru

Pjaca od džeza počela je sinoć u Kotoru.

Tokom trajanja festivala KotorArt Don Brankovi dani muzike, publika će imati priliku da uživa uz različite sastave džez muzike svake nedelje od 23 sata na Pjaci od muzeja.

Novi segment Don Brankovih dana muzike – Pjaca od džeza, nastao je kao briga za sve ljubitelje ovog muzičkog žanra, koji žive ili ljeti borave u Kotoru.

Nakon uspješnih nastupa Duška Gojkovića, Bojana Zulfikarpašića, Vasila Hadžimanova, Matije Dedića tokom prethodnih izdanja KotorArta, ovogodišnji džez segment obuhvata pet koncerata.

U saradnji s klubom Evergreen, svake nedjelje tokom trajanja Festivala na Pjaci od muzeja predstaviće se jedan džez sastav iz Crne Gore ili regiona.

Džez sezona biće otvorena u nedjelju 15. jula nastupom ansambla MP TRIO, čiji su članovi gitarista Miladin Peruničić, bas gitarista Davor Novak i bubnjarIvan Ivanović.

MP TRIO čine gitarista Miladin Peruničić, bas gitarista Davor Novak i bubnjar Ivan Ivanović – umjetnici koje su obrazovanje sticali na muzičkim akademijama u zemlji i regionu i koji, pored aktivnog bavljenja muzikom rade kao profesori u Umjetničkoj školi za muziku i balet Vasa Pavić u Podgorici.

Domaćoj publici poznati su po originalnom repertoaru koji se, na pomalo eklektičan način, kreće od klasičnih džez standarda i obrada kompozicija „manuš“ muzike Đanga Rajharta, preko modernih fjužn džez i bluz kompozicija, do obrada pop i rok hitova.

Svojom muzikom pokušavaju da spoje moderan džez zvuk s ritmovima i motivima svjetske i balkanske tradicionalne muzike, ne koketirajući ni s jednim od ovih pravaca posebno. Njihove izvedbe postaju još atraktivnije zahvaljujući konceptu improvizacije kao suštini džez stvaralaštva.

Trio je nastupao s poznatim muzičarima kao što su Rambo Amadeus, Ivan Aleksijević, Ljuba Paunić, Elvir Bandić Banda, zatim Deniz Džana, Rendi Brejker, Gabrijel Straveli, Patri O’Liri, Bobi Sanabrija i dr. Objavili su dva singla – Blues shoes for Pitter Lemon i Hypowonder.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor