Pobjeda Uniona na startu, briljirali Bihorci

Nakon samo godinu Union 05 Kayl/Tetange se ponovo vratio u PH ligu Luksemburga (druga liga Luxembourg od pet koliko ih ima)  i u prvom kolu pobijedio favorizovanu ekipu Mamera sa 1:0.

Union 05 je u dobroj igri na otvaranju prvenstva uknjižio tri vrlo bitna boda koja podižu moral za nastavak prvenstva. Od prvog minuta Union je krenuo silovito i stvorio nekoliko dobrih prilika za gol i tako u 11 minutu, na dobro proigravanje od strane Alena Agovića,francuski internacionalac Jérôme Dofour sa 16 metara postiže jedini pogodak. Imao je Union još dobrih prilika do kraja meča ali rezultat je ostao 1:0. Dobar utisak su ostavili i ostali naši zemljaci koji igraju za Union, Golman Šabanović, defanzivci Ramdedović i Agović te napadač Zejnelagić. Treba posebno istaći debitantski nastup šesnestogodošnjeg Jašarevića koji je dobio šansu desetak minuta da zaigra.

Predsjednik kluba, Bihorac, Mita Ličina:

Dobro smo otvorili novu sezonu sa pobjedom. Bili smo puno bolji, stvorili smo desetak dobrih prilika za gol, a protivnik je imao samo jednu. Iskoristio bih priliku da se zahvalim našoj vjernoj publici koja je došla u velikom broju da nas podrži do još jedne pobjede.
Izvor: Radio Petnjica
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor