Plužine i Petnjica imaju razvojne potencijale

„Plužine i Piva kroz istoriju pamte teška i dobra vremena koja su ih koštala velikih žrtava, ali i razvoja, pa danas kad slave Dan opštine mogu biti ponosni na svoju tradiciju i baštinu. Gorštački mentalitet koji ne poznaje odustajanje i predavanje, već vječitu borbu za slobodu i egzistenciju, iznjedrio je impozantan broj naučnika i umjetnika, ali i privrednika i društveno-političkih radnika koji su u Crnoj Gori i šire ostavili duboki stvaralački trag“, naglasio je Brajović.

Kako je istakao, Plužine se hidroenergetskim, šumskim i poljoprivrednim potencijalima, kao i netaknutim prirodnim ljepotama, nameću kao ozbiljan i konkurentan grad za ulaganje stranih i domaćih investitora, razvoj poljoprivrednih i drugih gazdinstava, kao i nezaboravan doživljaj stranim i domaćim turistima.

On je u čestitki Dana opštine Petnjica istkao da naš multietnički, multikonfesionalni i multukulturalni sklad kako u prošlosti, tako i u sadašnjosti, ugrađuje suživot različitosti u naše nasljeđe na koje nam mogu pozavidjeti i mnogo starije i razvijenije demokratije u Evropi i šire.

„Građani Petnjice decenijama su dijelili sudbinu sjevera Crne Gore, koja je mnoge od njih odvela daleko od zavičaja, ali dolaze bolja vremena koja, prije svega, osjećaju oni koji su ostali, ali i oni koji se vraćaju sa svojim idejama i kapitalom i daju zamajac privrednom, poljoprivrednom i turističkom razvoju u Gornjem Bihoru. Razvojem crnogorske ekonomije, a time i privrede sjevera, uz permanentnu saradnju lokalne i državne uprave na stvaranju uslova za domaće i strane investicije, kao i dugoročnu podršku domaćim preduzetnicima, gazdinstvima i organizacijama, uvjeren sam da Petnjičane i Bihorce očekuju bolja vremena“, poručio je Brajović

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor