Pljevljak sumnja da je falsifikovana dokumentacija o smrti sina

Željko Gojak, čiji je sin Milosav (19) umro 17. septembra ove godine pred vratima jedne privatne ordinacije, gdje je trebalo da mu se obavi snimanje krvnih sudova, jer u Opštoj bolnici u Pljevljima, pet dana nije bilo uslova za to, dočekao je ministra zdravlja u crnini i s transparentom na kome je pisalo: Ministre, ubili su mi sina!

Milosav Gojak je 3. septembra ove godine imao saobraćajnu nesreću, dok je upravljao traktorom, a poslije dolaska u bolnicu u Pljevljima odstranjena mu je slezina.

„Kada je trebalo da izađe iz bolnice, ljekari su utvrdili da se formirao tromb. Danima smo čekali da se obavi snimanje u pljevaljskoj bolnici ili u privatnoj ambulanti gdje postoji taj uređaj, ali je ljekar bio odsutan. Niko mi dijete nije poslao u Klinički centar Crne Gore na snimanje krvnih sudova, jer za taj pregled u pljevaljskoj bolnici nije bilo uslova“, tvrdi Željko Gojak.

Ljekari su, kaže poslije operacije rekli da je sve u redu, a samo nekoliko dana kasnije to je potvrdio i ljekar koga je sreo.

„Kada je trebalo da ode kući zaboljela ga je noga. Brzo je utvrđeno da je riječ o trombozi. Tek tada mu je uključena terapija, a ne poslije operacije, tako da je doveden u takvo stanje da mu se formira tromb. Predložili su snimanje krvnih sudova kod privatnog ljekara, koji nije bio u Pljevljima. Ljekari odlučuju da se sačeka. Zašto se toliko čekalo da dođe ljekar, a nijesu nam dali uput za KC CG u Podgorici? – pita se Željko Gojak, koji sumnja u falsifikovanje dokumentacije o smrti svog djeteta.

Zbog sumnje da su počinili teška krivična dela ugrožavanja zdravlja ljudi i nesavesnog liječenja, otac Željko je podnio krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima i policiji, protiv nekoliko ljekara iz Pljevalja.

O svemu je dao i izjavu u tim institucijama, iz kojih nijesu odgovorili na pitanje Večernjih novosti šta je do sada urađeno u slučaju nesvakidašnje smrti mladog Pljevljaka.

Tokom jučerašnje posjete Pljevljima, ministar Kenan Hrapović je kazao da povodom smrti mladog Gojaka nije bilo zvaničnih obraćanja Ministarstvu zdravlja.

„Nakon saznanja iz medija o svemu, od čelnika bolnice u Pljevljima zahtjevali smo da prikupe svu dokumentaciju i tek kada to dobijemo preduzećemo naredne korake“, kazao je Hrapović.

“ Ako se pokaže da je bilo propusta u liječenju, biće preduzete sve zakonom propisane mjere“, zaključio je ministar.

Izvor: Večernje novosti

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor