Pljevlja: Zbog propusta u pripremi tenderske dokumentacije, Opština će morati da plati 21.400 eura

Komisija za kontrolu javnih nabavki poništila je tender Opštine Pljevlja za izbor izvođača radova za izgradnju gradske toplane. Tender je poništen jer je Komisija utvrdila da ugovor o javnoj nabavci nije u skladu sa uslovima utvrđenim tenderskom dokumentacijom.

 “Pozivom za javno nademetanje predviđen je rok izvršenja ugovora do 30. septembra 2017. a članom 5 Nacrta ugovora izvođač se obavezuje da će radove izvesti u periodu od deset mjeseci“, citirao je Portal Vijesti dio iz Obrazloženja rješenja Komisije.

Podsjeća se, da je Toplana trebalo da se gradi u pljevaljskom naselju Radosavac, a procijenjena vrijednost radova je oko pet miliona eura.

“Izgradnjom toplane u industrijskoj zoni, zatvorila bi se kotlarnica u Skerlićevoj ulici, označena kao jedan od najvećih zagađivača vazduha u Pljevljima”, istakle su Vijesti.

Kako se dodaje, Komisija je tender poništila po službenoj dužnosti, nakon što je Mirko Đačić- predsjednik Opštine, u februaru odlučio da obustavi tender jer nije pristigla nijedna ispravna ponuda.

Nakon toga, Komisiji za kontrolu javnih nabavki žalbu je uložio Konzorcijum „Via ocil“ iz Beograda i “Tim Company” iz Pljevalja i DOO “IMP Promont” iz Ljubljane.

“Zbog propusta u pripremi tenderske dokumentacije, Opština će morati da plati 21.400 eura, po 8.000 firmama koje su se žalile na ime uplaćene naknade za vođenje postupka, i 5.400 eura na ime troškova sastavljanja žalbe”, naglasio je portal.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor