Pljevlja se zadužuje 400.000 eura

Odbornici pljevaljskog lokalnog parlamenta u utorak su donijeli odluku o kratkoročnom zaduženju kod Prve banke u iznosu od 400.000 eura. Nezavisni odbornik Bojan Krvavac kazao je da nakon ambicioznog početka vršenja vlasti sadašnje lokalne vlasti na dnevnom redu se našlo novo zaduženje lokalne uprave.

         Foto M.Drobnjak

Opština Pljevlja se ponovo mora zadužiti da bi sebi koliko-toliko udahnula neki finansijski impuls i vazduh do kraja ove finansijske godine. Finansijsko stanje u opštini je veoma teško i poslednji politički šamar koji je ova administracija dobila od Vlade Crne Gore je blokada računa lokalnih preduzeća i računa Opštine Pljevlja od strane Poreske uprave zbog neisplaćenog poreza. Sve to govori da Vlada ima loš odnos prema Pljevljima kada su na vlasti njihovi partijski istomišljenici – kazao je Krvavac.

Odbornik Nikola Rovčanin kazao je da lokalnoj upravi u Pljevljima ništa nije ostalo nego da se zadužuje.

Svaku bitku je izgubila. Obećanih investitora nema, drugog bloka TE Pljevlja nema. Ne samo to, ne daju ni ono što je naše. Brković ne plaća porez i ponaša se kao da je zaštićen posebnim zakonom. Građani su finansijski isceđeni pa se od njih ne može više ni prinudno naplatiti. Duško Marković ne dozvoljava prihode od ekoloških taksa jer će tih par miliona biti “puno” u odnosu na 160 miliona koliko Rudnik i Termoelektrana godišnje ostvare prihoda u Opštini Pljevlja. – kazao je Rovčanin nagglašavajući da ovaj grad ne mogu oporaviti oni koji su ga uništili.

Izvor: Večernje novosti

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor