Pljevlja: Rasvijetljena dva krivična djela; tri lica lišena slobode

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Pljevlja su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, rasvijetlili dva krivična djela, počinjena tokom januara i februara 2018. godine, i to razbojništvo i razbojnička krađa. Tri lica osumnjičena da su počinila ova krivična djela lišena su slobode.

Naime, službenci CB Pljevlja su, 16.02.2018. godine, lišili slobode S.J. (20) iz Pljevalja, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo na štetu N.T. On je, kako se sumnja, 14.01.2018. godine oko 21,15 časova došao maskiran u kladionicu „Volcano“ u ulici Volođinoj, ušao u unutrašnjost objekta i od zaposlene N.T. uz prijetnju nožem zahtijevao da mu preda pazar. N.T. je odbila da mu preda pazar i on je tom prilikom, sumnja se, otuđio njen mobilni telefon marke „Samsung“, nakon čega se udaljio sa lica mjesta. O događaju i identifikovanju osumnjičenog lica je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima koji je naložio da se S.J. liši slobode i on je tom tužiocu priveden uz poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave, prethodno podnijete protiv nepoznatog počinioca, zbog postojanja osnoavne sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.

Nadalje, službenci CB Pljevlja su, 26.02.2018. godine, lišili slobode K.D. (35) i T.L. (35), oba iz Pljevalja, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo razbojnička krađa na štetu Z.Ć. Oni su, sumnja se, 20.02.2018. godine oko 11,45h, po prethodnom dogovoru koju su imali u vezi saznanja da se u porodičnoj kući Z.Č. nalazi veća suma novca, te da je on teškog zdravstvenog stanja i da je sam, a kada je oštećeni spavao, kroz otključana ulazna vrata ušli u unutrašnjost kuće i izvršili premetačinu stvari kojom prilikom su pronašli i otuđili 200 američkih dolara i jedan manji metalni kofer vjerujući da se u njemu nalazi veća suma novca. Nakon toga osumnjičeni su sišli u prizemni dio kuće u namjeri da je napuste kada ih je primijetio oštećeni koji se u međuvremenu probudio. K.D. je, kako se sumnja, oštećenog Z.Č. udario stisnutom pesnicom u predjelu lica i na taj način ga oborio, kako bi primjenom fizičke sile on i T.L. otuđene stvari zadržali za sebe, nakon čega su pobjegli s lica mjesta i otuđene predmete sakrili na livadi u blizini jedne osnovne škole. Oni su se, kako se sumnja, istog dana oko 18,00 časova ponovo susreli i otvorili otuđeni kofer u namjeri da podijele novac, a kada su se uvjerili da se u koferu umjesto novca nalazi pribor za jelo, otuđene predmete su bacilli u rijeku, dok su za sebe zadržali novac u iznosu od 200 američkih dolara. O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Pljevljima koji je naložio da se ova dva lica liše slobode i da mu se uz poseban izvještaj privedu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili ovo krivično djelo

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor