Pljevlja: Rasvijetljena četiri krivična djela, prijava protiv maloljetnika

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Pljevlja su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, rasvijetlili četiri krivična djela počinjena u decembru 2017. na teritoriji Opštine Pljevlja i tom prilikom podnijeli krivičnu prijavu protiv maloljetnog A.F. (17) iz Pljevalja zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa u pokušaju.

        A.F. je osumnjičen da je počinio i tri krivična djela za koja se gonjenje preduzima po privatnoj tužbi, saopšteno je iz Uprave policije.

„Naime, službenici CB Pljevlja su nadležnom tužiocu podnijeli poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete po nepoznatom počiniocu protiv A.F. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa u pokušaju.

On je, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinio na način što je u toku noći 17/18.12.2017. godine, po unaprijed pripremljenom planu došao u ulicu Narodne revolucije, gdje se nalazi trgovinska radnja „Market Stanić”, a zatim preko krova, kroz plafon objekta ušao u objekat, pri čemu su na plafonu nastala oštećenja. On je, sumnja se, izvršio premetačinu u unutrašnjosti objekta, ali ništa nije otuđio“, navodi se u saopštenju policije.

Kriminalističkom obradom službenici CB Pljevlja su došli do sumnje da je A.F. počinio i tri krivična djela za koje se gonjenje preduzima po privatnoj tužbi.

„I to dva krivična djela uništenje i oštećenje tuđe stvari i krivično djelo sitna krađa, utaja i prevara. On je sumnja se, počinio krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari, 13.12.2017.godine, na štetu grila „Trebovina”, na način što je polomio katanac ulaznih vrata. A.F. je, kako se sumnja, 16.12.2017.godine, počinio krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari na štetu ugostiteljskog objekta „Bife Gril”, na način što je obio ulazna vrata na objektu, nasilno kroz rešetku otvorio drvena vrata.

Krivično djelo sitna krađa, utaja i prevara počinio je, kako se sumnja, 11.12.2017.godine na štetu ugostiteljskog objekta “Bife Potrlica“ na način što je obio ulazna vrata na objektu, ušao u objekat i otuđio 11 limenki energetskog pića“, navodi se u saopštenju.

O događaju je upoznat državni tužilac za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima, koji je naložio da se protiv A.F podnese krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa u pokušaju.

Policijski službenici su oštećenima dostavili podatke o izvršenju ostala tri krivična djela, radi eventualnog preduzimanja gonjenja po privatnoj tužbi, dodaju iz policije.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor