Pljevlja: Oduzeta droga, puške i municija

Pretresom jednog stana u Pljevljima, policija je juče pronašla marihuanu, sintetičku drogu spid, oružje i municiju.

Službenici Odsjeka za borbu protiv droge su juče u saradji sa pljevaljskom policijom izvršili pretres stana koji koristi M.T. (26) iz Pljevalja.

„Prilikom pretresa pronađene su četiri pvc pakovanja u kojima se nalazilo više manjih zamotuljaka sa sadržajem biljne materija tamnozelene za koju se sumnja da je opojna droga marihuana težine 98,4 grama, dva pvc pakovanja u kojima se nalazila praškasta materija bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga spid težine 98,1 gram, 51 komad tableta tramadol, dva komada tableta ksalol, jednu tableta dijazepam kao i digitalnu vagu za precizno mjerenje“, saopšteno je iz Uprave policije.

Takođe pronađena je puška M-48, vazdušna puška CZ, M-56, malokalibarska municija, 19 komada, municija raznog kalibra 66 komada, patroni lovačke puške 13 komada i ambalaža sa kuglicama i kapislama, gumena palica, dvije drvene palice ručne izrade, dva dvogleda iviše predmeta za koje će se u narednom periodu izvršiti provjere i ustanoviti da li potiču iz krivičnog djela krađa.

„O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu Bijelom Polju koji je naložio da se M.T. uhapsi i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih materija. Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima naložio je da mu se predmet vezan za oružje dostavi na ocjenu i da će se naknadno izjasniti o kvalifikaciji krivičnog djela“, navodi se u saopštenju policije.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor