Pljevlja: Na GP Ranče pronađeno 6,2 kg marihuane; osumnjičeni lišen slobode

Službenici Uprave policije MUP-a i službenici Uprave carina su juče kontolom putničkog motornog vozila pronašli i oduzeli oko šest kilograma opojne droge marihuana. Lišen je slobode osumnjičeni da je počinilo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Naime, službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Pljevlja, Centra bezbjednosti Pljevlja i Odsjeka za borbu protiv droge su u saradnji sa službenicima Uprave carina – Carinske ispostave Ranče, 15.11.2017. godine na Graničnom prelazu Ranče, prilikom izlaska iz zemlje, kontrolisali putničko motorno vozilo marke „Renault Megan“ nikšićkih registarskih oznaka, vlasništvo jedne rent a car agencije, kojim je upravljao S.R. (40) iz Nikšića.

Tom prilikom, policijski i carinski službenici su pronašli i oduzeli 12 pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, ukupne težine oko 6,2 kilograma. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je S.R. imao namjeru da opojnu drogu prokrijumčari na teritoriju Republike Srbije.

Motorno vozilo je privremeno oduzeto i parkirano na parking prostor CB Pljevlja.

Pronađena materija će biti upućena u Forenzički centar radi daljih vještačenja.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji je naložio da se S.R. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor