Pljevlja: Majka i sin uzgajali kanabis za “zdravu ishranu”

Pljevljak Vasilije Đurović (42) i njegova majka Jela (64) priznali su tokom saslušanja pred tužiocem da su uzgajali kanabis, nadomak porodične kuće u selu Brvenica, zbog čega su prije dva dana i uhapšeni.

 Prema nezvaničnim saznanjima Dnevnih novina, Jela je tokom saslušanja u Višem državnom tužilaštvu izjavila da je uzgajala kanabis kako bi ga kasnije sušila, samljela a potom ga koristila kao dodatak zdravoj ishrani koju praktikuje.

Nakon saslušanja, viši državni tužilac u Bijelom Polju Hasan Lukač im je odredio zadržavanje do 72 sata zbog sumnje da su počinili krivično djelo “nedozvoljena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”.

U tom roku oni će, uz zahtjev za određivanje pritvora i naredbi za sprovođenje istrage, biti privedeni sudiji za istrage u Višem sudu u Bijelom Polju.

Oni su uhapšeni 1. septembra nakon što je policija pretresla njihovu kuću, stan i imanje i tom prilikom zatekla 144 zasađene stabljike, visine tri metra, za koje se sumnja da su stabljike kanabisa, od kojih se proizvodi opojna droga marihuana.

Pretres su po operativnim saznanjima, izvršili policijski službenici u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštu u Bijelom Polju, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Pljevljima.

Iz policije je tada saopšteno da su pronađene stabljike izuzete i da će biti vještačene u Forenzičkom centru, a da je o svemu obaviješteno nadležno tužilaštvo.

“O događaju je obaviješten državni tužilac u VDT u Bijelom Polju, koji je naložio da se V.Đ i J.Đ. uhapse i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnja da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor