Pljevaljska fontana čeka izvođača

Vodoskok u Pljevljima ni posle dvije godine od početka radova nije završen, niti se zna kada će biti. Raspisan treći tender. Rok za ponude 27. novembar.

         Budući izgled fontane / Foto Opština Pljevlja

Radovi na fontani na Trgu 13. jul neće ni u ovoj godini biti završeni, iako su počeli 2015. godine. Kako su kazali u pljevaljskoj lokalnoj upravi, obustavljen je prethodni postupak javne nabavke za izgradnju fontane, pošto nije bilo zainteresovanih ponuđača. Opština je zato po treći put raspisala otvoreni postupak javne nabavke 3. novembra, a rok za dostavljanje ponuda je 27. novembar.

Međutim, sve i da bude zainteresovanih ponuđača, kraj je građevinske sezone, te je izvjesno da radovi neće početi.

Prva faza je urađena. Međutim, druga, koja predviđa zemljane, betonske, bravarske, keramičke, fasaderske, mašinske i elektro radove nije ni počela. Naime, Opština Pljevlja je u septembru raskinula ugovor sa firmom “PNP Perošević” iz Bijelog Polja koja je trebalo da gradi gradsku fontanu. Ugovor sa tom firmom je zaključen 7. aprila, ali je raskinut jer izvođač nije počeo radove vredne skoro 60.000 eura.
Radovi na izgradnji gradske fontane počeli su 2015. Prethodni izvođač radova – firma “Pupović elektro” iz Tivta, izmjestila je staru fontanu i uradila zemljane i armiranobetonske radove, poslije čega je napustila posao. Zbog toga je Opština podnela tužbu protiv firme iz Tivta, a postupak je u toku. Iz tivatske firme ranije su saopštili da su prestali da rade jer Opština nije redovno izmirivala obaveze, pa su bili primorani da potraživanja naplaćuju preko izvršitelja ili blokadom računa.

Predsjednik opštine Pljevlja Mirko Đačić je na pitanje zašto kasne radovi na fontani rekao da očito nije lako naći izvođača za taj posao. A kao razlog je naveo da je reč o specifičnim radovima.

Izvor: Večernje novosti

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor