Plav staje na kraj zloupotrebi službenih vozila

Novo rukovodstvo Opštine Plav donijelo je odluku da opštinska vozila nakon završetka radnog vremena moraju biti parkirana ispred institucije kojoj pripadaju, a svaka eventualna zloupotreba će biti najstrožije sankcionisana, saopšteno je iz te opštine.

Kako su naglasili cilj ovakve odluke je uspostavljanje dobre prakse i adekvatnije kontrole korišćenja službenih automobila i sprječavanje nepotrebnog odlivanja novca.

“Svako nepoštovanje ove odluke biće u saradnji sa građanima evidentirano i na najoštriji mogući način sankcionisano. Osnovni principi na kojima će se zasnivati rad lokalne samouprave u narednom periodu biće zakonito i transparentno korišćenje javnih resursa. Svjedoci smo da su se u prethodnom periodu pojedini lokalni službenici prema opštinskoj imovini odnosili kao prema vlastitoj, privatnoj”,kažu u Opštini Plav.

Prema njihovim riječima takav pristup zaposlenih u lokalnoj upravi je apsolutno neprihvatljiv i neprimjeren.

“Spremni smo da u periodu pred nama uradimo sve što je u nadležnosti Opštine kako bi takvu praksu iskorijenili i javne resurse koristili u zakonom predviđene svrhe. Podsjećamo sugrađane da se zloupotrebom opštinskih vozila nanosi šteta lokalnom budžetu, stoga ih pozivamo da prijave svaku eventualnu zloupotrebu, kako bi stali na kraj nezakonitom ponašanju neodgovornih pojedinaca. Finansijska situacija koju smo naslijedili nije nimalo jednostavna, ali smo nezavisno od toga odlučni da stvari mijenjamo na bolje, da iskorjenjujemo loše prakse zahvaljujući kojima se nepotrebno odlivao novac iz opštinskog budžeta, i da uspostavljamo nove, koje su isključivo u interesu građana. Stajanje na kraj zloupotrebama službenih vozila u privatne svrhe je samo jedna od njih”, zaključuju u Opštini Plav.

Opštinom Plav rukovodi kadar Socijaldemokrata: predsjednik je Mirsad Bajraktarević, a potpredsjednici Blažo Stijović i Nihad Canović.

Izvor:CdM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor