„Pio sam svaku noć! U mortus stanju me sa treninga nosili da spavam u ambulanti“

Bio je jedan od najvećih nada svjetskog fudbala, ali smrt njegovog oca ga je odvela u alkoholizam i depresiju. Brazilac Adrijano iz toga se nije izvukao.

Čak je nedavno i Havijer Zaneti, čuveni kapiten Intera, pričao kako mu je „najveći poraz u karijeri“ to što nije uspio da spase Adrijana iz makaza alkohola i poroka.

„Kada je dobio poziv i kada su mu rekli za smrt oca, počeo je da vrišti na način koji niko ne može da zamisli. I dalje me to proganja. Od tog dana sam ga tretirao kao mlađeg brata. Nastavio je da igra, posvetio golove ocu, ali više ništa nije bilo kao prije. Nismo mogli da ga izvučemo iz tunela depresije. To je moj najveći poraz. Osjećao sam se nemoćno“, rekao je nedavno Zaneti.

A, sada je i sam Adrijano riješio da se otvori i govori o svemu bez zastajkivanja. Gostovao je u TV emisiji R7 i bez zadrške opisao taj dio svog života.

Kaže – nije se trijeznio.

„Samo ja znam koliko sam patio. Smrt oca mi je napravila ogromnu rupu u životu. Osjećam sam se usamljeno. Poslije njegove smrti sve je postalo gore. Izolovao sam se. Bio sam sam u Italiji. Tužan i depresivan. I onda sam počeo da pijem“, opisuje Adrijano kako je sve počelo.

Kada je ušao u taj svijet, više nije bilo nazad. Upao je u ralje alkohola, fudbal je postao u zapećku njegovih interesovanja.

„Bio sam srećan samo kada sam pio. Radio sam to svake večeri. Pio sam sve što mi je palo u šake: vino, viski, vodku, pivo. Mnogo piva. Nisam prestao da pijem i na kraju sam morao da odem iz Intera“, iskreno će Adrijano.

Naravno, sve te pijane noći morale su da ostave traga na treninzima i na utakmicama. Kako da sakrijete kada se „lešite“ svake noći?

„Nisam znao kako to da sakrijem. Dolazio bih pijan ujutru na treninge. Uvijek bih se pojavio, čak i kada bih bio potpuno pijan i kada bi medicinsko osoblje moralo da me vodi da spavam u ambulantu. Inter bi izašao u javnost i rekao da imam problema sa mišićem“.

Naravno da je problem bio u Adrijanu, ali nije cjelokupna krivica bila na njegovim plećima. U takvim situacijama uvijek vam „pomogne“ loše društvo.

„Kasnije sam shvatio da je problem bio i u ljudima oko mene, prijateljima koji nisu željeli ništa osim da me vode na žurke sa ženama i alkoholom. Nismo razmišljali ni o čemu“.

I na kraju, Adrijano je poentirao.

„Kada sam se vratio u Brazil ostao sam bez miliona, ali sam postao srećniji“.

Možda je najbolju analizu Adrijanovog slučaja dao upravo pomenuti Zaneti…

„On je došao iz brazilskih favela. To me je najviše plašilo jer sam vidio kako opasno tamo može da bude. A kada postaneš bogat, a prije toga nisi imao ništa, sve postane mnogo podmuklije“.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor