Pešić, ipak, ide u Berlin

Desetobojac Darko Pešić na prvenstvu Balkana u Staroj Zagori nije uspio da izbori normu za Evropsko prvenstvo, ali će crnogorski atletičar, ipak, nastupiti na ovom takmičenju, koje će se od 6. do 12. avgusta održati u Berlinu. Cetinjanin je dobio poziv da učestvuje na osnovu ostvarenog rezultata u desetoboju od 7.846 bodova, jer su mu nedostajala samo četiri boda da ispuni normu.

Na taj način Crna Gora će na ovom prvenstvu imati četiri predstavnika, jer su norme ranije obezbijedili Marija Vuković (vis), Kristina Rakočević (disk) i Tomaš Đurović (kugla). Na šampionatu je trebalo da nastupi i Slađana Perunović, ali će naša najbolja dugoprugašica treće prvenstvo Evrope zaredom propustiti zbog povrede, dok je Danijelu Furtuli nedostajalo 28 centimetara za normu.

Na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Berlinu učestvovaće 1.572 sportista, od čega 828 uz muškoj i 744 u ženskoj konkurenciji.

Sa crnogorskim atletičarima biće i treneri Vlado Petrović, Kevin Rutare i Ivica Jakeljić.

Od crnogorskih takmičara prvi će nastupiti Tomaš Đurović, koji u kvalifikacijama nastupa 6. avgusta u 17.35 ili u 18.55 časova, zavisno od gupe u kojoj bude raspoređen, a finale je na programu 7. avgusta u 20.30 časova.

Kristina Rakočević u kvalifikacijama nastupa 9. avgusta u 9.30 ili 11 časova, zavisno od grupe u kojoj bude, dok je finale na programu 11. avgusta u 20:25 časova.

Marija Vuković u kvalifikacijama nastupa 8. avgusta u 18.25 časova, dok je finale na programu 10. avgusta u 19.20 časova.

Darko Pešić takmičenje u desetoboju počinje 7. avgusta u 10.30 časova, a završava 8. avgusta u 21.35 časova, kada je po programu posljednja disciplina u desetoboju na 1.500 metara.

Izvor: Cdm.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor