Pejović dobitnik Nagrade Perspektive

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović uručio je Nagradu Perspektive studentu Vladanu Pejoviću na Godišnjoj izložbi Fakulteta likovnih umjetnosti Cetinje, organizovana u okviru obilježavanja 30 godina od osnivanja od te obrazovne institucije.

 

Najboljim studentima su povodom jubileja uručene su nagrade Fakulteta.

“Nagrada Perspektive ustanovljena je s namjerom da se, između ostalog, u prostoru Ministarstva kulture Crne Gore napravi jedna mala galerija koja će biti svojevrsni uzorak recentnih kretanja u likovnoj umjetnosti mladih stvaralaca. Posebno nam je bitno što se ova nagrada dodjeljuje studentskim radovima, jer time dobijamo uvid u poetike onihmladih likovnih umjetnika koji su odlučili da svoj talenat nadgrade u procesu akademskog sazrijevanja, što je za likovnu scenu Crne Gore i kulturu uopšte veoma važno“, istakao je ministar.

Kako je kazao, bez obzira na velike mogućnosti edukovanja koje nude savremena tehnička dostignuća, akademski okvir i dalje predstavlja najpouzdaniji temelj umjetničkom talentu.

„Likovna akademija jeste mjesto koje je sačuvalo tu dobru praksu ne zapostavljajući sve one okolnosti koje je savremena epoha nametnula svojom dinamikom, ali i brisanjem granica kako između naučnih disciplina tako i između umjetničkih izraza,” naglasio je Bogdanović.

Izložba koju organizuje Fakultet likovnih umjetnosti Cetinje u saradnji sa Centrom savremene umjetnosti Crne Gore biće otvorena do 25. maja.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor