Pažin: Za tužbe prema državi odgovorne starješine, preduzećemo mjere

Ministar pravde Zoran Pažin komentarisao je to što je veliki broj državnih službenika i namještenika kroz radne sporove tužio državu.

        Kako je rekao, suština čitave priče je odgovornost, a akcenat na starješinama organa koje su to dozvolile.

„Odgovornost javnih funkcionera koji nijesu radili svoj posao kako treba, odgovornost službenika koji su pokušavali da zloupotrebom procesa suđenja dođu do određenih sredstava, ali prije svega akcenat je na starješinima koje su to dozvolile. Kada kažem zloupotrebe službenika onda mislim na neprincipijelne dogovore između pojedinih službenika i advokata da se za vrlo mala sredstva za koja nijesu postojale ni jasne evidencije o dugovanjima putem sudova ostvaruje višestruko veća dobit. Ipak, naglašavam da akcenat treba staviti na odgovornost starješina jer su oni odgovorni za ukupan rad organa na čijem su čelu. Riječ odgovornost je ključna za sve“, smatra Pažin.

Na pitanje ko će konkretno odgovarati povodom cijele situacije Pažin je rekao da je odgovornost uvijek individualna, te da ne možemo govoriti o nekoj opštoj odgovornosti.

„Od slučaja do slučaja biće analiziran rad svakog starješine organa i na osnovu toga će se preduzimati odgovarajuće mjere, između ostalog i kroz ocjenu rada, kroz mogućnost njihovog izbora, reizbora ili isključenja iz sistema državne uprave i prepuštanja mjesta odgovornijim ljudima“, zaključio je Pažin.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor