Pavićević razriješen sa mjesta predsjednika Savjeta RTCG

Vladimir Pavićević smijenjen je sa funkcije predsjednika Savjeta Radio-televizije (RTCG). Upravljanje Savjetom RTCG, do izbora novog predsjednika, preuzima najstariji član, Perko Vukotić.

Razrješenje je inicirao član Savjeta RTCG Mimo Drašković, a predlog su podržali Igor Tomić, Ivan Jovetić, Goran Sekulović i Slobodan Pajović.

Smjenu Pavićevića podržalo je šest članova Savjeta RTCG, dok su tri bila protiv. Glasanje je bilo tajno.

„Fascinira me kako insistirate na raspravi o programsko-produkcionim planovima koji su pali. Smatram da ste doprinijeli rušenju kredibiliteta Savjeta RTCG i predlažem da prva tačka bude glasanje o razrješenju predsjednika Savjeta“, kazao je Drašković.

Član Savjeta RTCG, Goran Sekulović, rekao je da Javni servis ne bi trebalo da pravi neke vidljive greške, poput nedavno emitovanog priloga o fašizmu, sa tendenciozno biranim sagovornicima iz Crne Gore i Srbije.

„Kao predstavnik NVO, koje se bave ljudskim pravima, moja obaveza je da dignem glas protiv kršenja ljudskih prava. Pod plaštom demokratije se pokušava manipulisati građanima i pokazati da Crnoj Gori ne prijeti opasnost od četništva“, rekao je Sekulović.

Pavićević je, međutim, kazao da mu je potpuno neprihvatljivo pripisivanje RTCG-u da brani četništvo i pokušaj dovođenja Javnog servisa u vezu sa nekim opozicionim strukturama.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor