Pavićević ipak mora u zatvor, odbijen kućni pritvor

Bivši gradonačelnik Bara Žarko Pavićević moraće da ide na izdržavanje zatvorske kazne pošto nije mogao u zamjenu da dobije nanogicu i kućni zatvor. Ova mogućnost je otpala pošto važi za zatvorske kazne do šest mjeseci, a Pavićeviću je ostalo da robija još šest mjeseci i pet dana.

“Nisam mogao da dobijem nanogicu zbog visine kazne. Čim dobijem poziv idem na izdržavanje robije”, kazao je Pavićević za “Dan”.

Bivši predsjednik opštine Bar nije uložio žalbu na presudu kojom je osuđen na godinu zatvora jer je zloupotrebom službenog položaja prilikom izgradnje stanova za potrebe zaposlenih u državnoj upravi gradsku kasu olakšao za 1.780.240 eura. Pavićević je u zatvoru proveo pola godine, tako da mu je ostalo malo više od pola.

Žalbu na presudu nije uložilo ni Specijalno državno tužilaštvo koje je vodilo istragu.

Pavićević je iznoseći završne riječi tvrdio da mu je dobrobit sugrađana bila vodilja u cijelom poslu oko izgradnje zgrade za državne službenike. Pavićević je istakao da je odustankom od dijela optužnice koji se odnosi na ZIB tužilac potvrdio njegovu odbranu da nije imao namjeru da pribavi korist kompaniji na čijem se čelu nalazio nego je postao predsjednik barske opštine.

“Naprotiv, od ovog posla ZIB je imao štetu”, kazao je Pavićević.

 

Nova krivična prijava

U međuvremenu službenici Specijalnog policijskog tima podnijeli su novu krivičnu prijavu protiv Žarka Pavićevića. Ovom prijavom on se sumnjiči da je kao bivši izvršni direktor Zavoda za igradnju Bar AD počinio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Pavićević je, kako je saopšteno iz Uprave policije, kao odgovorno lice u pravnom licu Zavod za izgradnju Bar AD, zloupotrebom svog položaja u pogledu raspolaganja tuđom imovinom nanio štetu ovom pravnom licu u iznosu od 96.300 eura. On je ovo krivično delo počinio tako što sredstva u navedenom iznosu kojima su plaćena dva stana, koja je izgradio i prodao ZIB AD, nije evidentirao kao priliv ovog pravnog lica.

Izvor: Cdm.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor