Panika u Barsi: PSŽ za vezistu spreman da plati 125 miliona eura?

Egzodus svjetskih zvijezda iz Španije mogao da bude nastavljen. Kristijano Ronaldo iz Reala je prešao u Juventus, a put Italije mogao bi i Luka Modrić, za kojeg je zainteresovan Inter.

Tektonske promjene mogla bi da doživi i Barselona, koja bi mogla da ostane bez velike zvijezde.

Mundo Deportivo, španski list koji je specijalizovan za praćenje Barselone, na naslovnici današnjeg broja objavio je priču da su francuski velikani PSŽ i Monako zainteresovani za Ivana Rakitića.

Hrvatski reprezentativac ovih dana se spominjao i kao dio eventualnog transfera Pola Pogbe iz Mančester Junajteda u Barselonu. Prema pisanjima nekih tabloida, Barsa je bila spremna da ponudi Rakitića ili Dembelea i novac za Francuza, a na kraju navodno i oba igrača u zamjenu za Pogbu. Od tog transfera izgleda neće biti ništa, no Mundo piše kako Rakitićev odlazak iz Barselone više nije tako nemoguć.

– Rakitić je odigrao najviše utakmica od svih igrača kod Valverdea i s Busketskom je bio nezamjenjiv u veznoj liniji. Bez njega Valverdeov sistem 4-4-2 ne bi nikako mogao da funkcioniše. No, uprkos tome Ivan se svakog ljeta spominje u kontekstu mogućih odlazaka sa Kamp Noua – piše u tekstu Munda.

Rakitićeva klauzula za odlazak je 125 miliona eura, ali pojavili su se klubovi kojima to nije nikakav problem da plate. Prvi u redu navodno je PSŽ, koji ima neograničena sredstva, i Monako koji je ovog ljeta samo od prodaje igrača zaradio 300 miliona eura.

Sa druge strane, Barselona ne želi da proda Rakitića, a ni hrvatskom fudbaleru navodno se pretjerano ne sviđa opcija odlaska iz Španije.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor