Oživjelo primorje, hoteli popunjeni i do 60%

Nakon dužeg perioda praznih primorskih gradova, praznici su popunili naše hotele, a ugostitelji su više nego zadovoljni. Kako su kazali Pobjedi poslužilo ih je lijepo vrijeme, pa su i domaći gosti u velikom broju posjetili lokale i hotele.

Na Budvanskoj rivijeri trenutno boravi 6.000 gostiju, saopšteno je iz Turističke organizacije Budva. Prema grubim procjenama hoteli su popunjeni i do 60 odsto, dok su lokali dupke puni.

Ivana Rebić iz lokalne TO kazala da je 4.500 smješteno u budvanskim hotelima, dok je 1.500 u privatnom smještaju.

„Najviše gostiju je pristiglo iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Turske, Ukrajine i Rusije“, rekla je Rebić.

Kako je Pobjedi kazao vlasnik jednog budvanskog lokala Luka Vučković prezadovoljni su posjetom gostiju ovog 1. maja.

„Gosti su pretežno iz Srbije, ima Rusa, ima nešto iz Albanije. Prezadovoljni smo sa ovim kako smo ih dočekali. Vrijeme nam je prelijepo, popunjeni smo svi od jutra do mraka. Svi ugostiteljski objekti su popunjeni i baš imamo lijepe povratne informacije, zadovoljni su sa cijenama, uslugama i sa svim“, kazao je Vučković, koji ističe da su turisti počeli dolaziti od petka i procjene su da će ostati do utorka.

„Najavili su neko lijepo vrijeme tako da možemo da očekujemo posao i tokom cijelog mjeseca maja. Imamo dosta i domaćih gostiju. I hoteli su baš popunjeni, spuštili su cijene i to nam je dosta pomoglo jer je dosta ljudi došlo zbog toga i upravo smo iznad svih očekivanja. Prezadovoljni smo. Hoteli koji su se otvorili popunjeni su i preko 60 odsto“, poručuje Vučković.

Portparolka HG Budvanska rivijera Jelena Kaluđerović kazala je Pobjedi da su u ovoj kompaniji zadovoljni posjetom gostiju za praznike i posjećenošću hotela Palas u Petrovcu.

„Gosti su pretežno iz Crne Gore i to uglavnom naši stalni gosti“, kazala je Kaluđerović.

Ulcinj posjetilo do 10.000 turista sa Kosova i S. Makedonije

Gzim Hajdinaga, direktor Turističke organizacije Ulcinj kazao je Pobjedi da je ovaj grad oživio svakako.

„Grad je pun za praznike. Presjek koji imam sa granice Sukobin kaže da od 31. aprila do 2. maja je prešlo 9.700 turista iz Kosova i Sjeverne Makedonije. Imali smo i sreće nije bilo neko naj vrijeme, ali nije bilo kiše tako da je i to razlog što su krenuli i ovako mogu malo da šetaju kroz grad i da sjednu na terese lokala“, kazao je Hajdinaga.

Vlasnik jednog hotela u Ulcinju Hasan Karamanaga je potvrdio da je bila dobra posjećenost grada.

„Nekako je grad živnuo“, kazao je Karamanaga, ali dodaje da će za dva dana opet ostati bez gostiju.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor