Search
Close this search box.

”Ovo je zakonita odluka i jedini način da se odblokira Skupština”

Sjednica Skupštine će se održati 28. aprila u 12 sati na Cetinju, saopšteno je na pres konferenciji koju su održali potpisnici inicijative za sazivanje zasjedanja i potpredsjednik parlamanta Ervin Ibrahimović.

 Ibrahimović, Foto: Vijesti
Ibrahimović, Foto: Vijesti

On će presjedavati sjednicom.

Kako je objavio poslanik URA Miloš Konatar, sjednica će imati šest tačaka.

Konatar je naglasio da je to bila obaveza i dužnost svih poslanika, kada je parlament bio u blokadi da ga odblokiraju. Ibrahimović će preduzeti sve radnje kako bi se sjednica održala nesmetano na Cetinju, naglasio je on. Kazao je i da je obaveza poslanika da se radi u interesu građana, dodajući da ni jedan građanin ne želi da parlament bude blokiran.

Dodao je da ne misli da Ibrahimović sam sebe može abolirati, jer se, prema njegovim riječima, njegov potpis nalazi na dokumentu. Želja svih njih je, dodao je, da to bude zajednička inicijativa, niti da jedan podnese ulogu, niti da protiv njega bude podnešena prijava. Ovo je zakonita odluka i jedini način da se odblokira Skupština, saopštio je. U momentu kad je mandatar obavijestio Skupštinu, a da oni ne urade ništa, dodao je. Kazao je da ne vjeruje da je bilo čiji interes u CG da parlament bude blokiran, i da ne usvoje zakone koji čekaju.

Naglasio je da su poslanici Skupština, te da ona nije samo zgrada i da je potrebno da je deblokirana, kao i da je nebitno gdje će se sjednica održati.

Očekuje da će mandatar u susret sjednici obavijestiti javnost o svim imenima koja će činiti vladu.

Kazao je da je bogatstvo za CG što će biti uključeni predstavnici manjina, i da se ne radi o kršenju Ustava.

Potpredsjednik Ibrahimović je potvrdio riječi Konatara i naglasio da je danas važan dan.

Ibrahimović je saopštio da danas počinje odblokiranje procesa koji su u zadnjih sedamdesetak dana bili blokirani a koji su uticali na životni standard građana.

Ibrahimović je naveo da će predsjednik parlamenta biti iz redova SNP-a.

Naveo je da ne bi trebalo još izlaziti sa imenima ministara, dodao je, jer pojedine partije nisu održale sjednice svojih organa. Pa kad bude to održano posle bi trebalo da bude riječi o tome, istakao je Ibrahimović.

Poslanik SDP-aRaško Konjević kazao je da se na izborima bira Skupština.

Konjević je naglasio da neko smatra da oni čine krivično djelo, ali da nadležni organi odlučuju o tome. I ako neko misli da krše zakon, poručio da se obrate nadležnima. U demokratiji onaj ko ima većinu vlada, istakao je, i u jednom mandatu Skupštine može se izabrati stotinu Vlada, naglasio je Konjević.

Kako je dodao, pojedinci ne smiju da prave opstukcije. Najavio je i da će SDP zatražiti podršku i drugih kolega

Podsjetimo, poslanici su juče podnijeli inicijativu za sazivanje sjednice, a tražili su da bude održana 28. aprila na Cetinju.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor