Ovo je najskuplja SMS poruka u istoriji zbog koje je porodica stavila kuću pod hipoteku

Roditelji mladog Njemca koji je radio na Novom Zelandu morali su dati kuću pod hipoteku kako bi platili njegovu sudsku kaznu koju je sudija opisao kao „jednu skupu tekstualnu poruku“.

Nakon što je dobio otkaz u fabrici mlijeka u prahu nedaleko od Blenhajma na Južnom ostrvu u oktobru, Maksimilijan Kristijan Zuker poslao je poruku svom šefu u kojoj je napisao da je „ostavio mali poklon na proizvodnoj liniji“ mlijeka u prahu, izvijestio je u petak „Marlborough Express“.

Pola sata kasnije taj je 21-godišnjak poslao je drugu poruku u kojoj je napisao da se radi o šali, ali je kompanija već pokrenula proceduru uništenja kontaminiranih proizvoda u skladu sa zakonom.

Kompanija je bila prisiljena da baci cijelu pošiljku za izvoz. Saopštila je da je ukupan trošak pošiljke, dan posla provedenog u uništenju proizvoda i pokušaj nadoknade izgubljenog vremena iznosio gotovo 190.000 novozelandskih dolara (128.650 američkih dolara).

Kako se navodi u novinskom izvještaju, porodica mladog Njemca bila je prisiljena da stavi kuću pod hipoteku kako bi pokrila kaznu od 19.000 dolara koja mu je izrečena na okružnom sudu u Blajnhajmu kao i njegove troškove života dok je čekao izricanje kazne u Novom Zelandu.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor