Ovaj Android je najkorišćeniji mobilni operativni sistem

Android 7.0 Nougat zvanično je postao najkorišteniji mobilni operativni sistem na svijetu, koji se nalazi na ukupno 28,5 odsto svih mobilnih uređaja koji koriste tu platformu. Taj broj, međutim, daleko je manji u odnosu na 65 odsto uređaja koje pokreće najnoviji iOS 11.

Na drugom mjestu među Android operativnim sistemima nalazi se verzija Marshmallow, iz 2015, koju još koristi 28,1 odsto mobilnih uređaja, navodi se u analizi Googleovog portala Developer.

Posljednja verzija Androida – Oreo, lansirana prošle jeseni, nalazi se na samo 1,1 odsto uređaja, što ovaj operativni sistem postavlja na šesto mjesto najupotrebljavanijih mobilnih softvera.

Mnogi Android uređaji su uvijek patili od fragmentacije zbog ažuriranja softvera, zbog čega mnogi uređaji najčešće koriste onu verziju Androida koju je bila instalirana još kada je uređaj kupljen.

Nougat u poređenju sa Appleovim iOS-om, ima otprilike isti broj korisnika. Operativni sistem iOS 10, objavljen otprilike u isto vrijeme kada i Nougat, koristi se na 28 odsto mobilnih uređaja.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor