Otvoren peti Operosa Montenegro Opera Festival 2018

Peti Operosa Montenegro Opera Festival 2018 sinoć je svečano otvoren na Forte Mare tvrđavi u Herceg Novom, jedinstvenim performansom Elektro opera.

Prisutne su pozdravili Katherine Haataja, osnivač i umjetnički direktor Operosa festivala i Simonida Kordić rukovodilac Kancelarije za međunarodnu saradnju opštine Herceg Novi.

Haataja je istakla da cilj Operosa jeste približavanje opere mlađim generacijama, a upravo se izražava kroz ovakav drugačiji performans koji je po prvi put održan u regionu.

Kordić je ispred Opštine Herceg Novi pozdravila sve prisutne i poželjela Operosi uspešan festival, koji je značajan kako za grad, tako i za cijelu zemlju.

Već četiri mjeseca DJ Danijel Čehranov, meco sopran Iva Lazović i gudački kvartet Operosa strings kreirali su jedinstvene numere koje su sinoć izvedene, a miks elektronske muzike i neke od najljepših arija Bizea, Rosinija i Donizetija zaintrigirao je prisutne.

Večeras se u Starom gradu na trgu Belavista održava Trenutak za klasiku gdje nastupaju crnogorska gitaristkinja Bojana Brajović, violinistkinja Kristina Hadži Dinić i crnogorska diva Marijana Šovran.

Performans je otvoren za sve prolaznike.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor