Otvoren novogodišnji Bjelopoljski bazar

Danas je na gradskom trgu otvoren novogodišnji ,, Bjelopoljski bazar”, a organizatori ove manifestacije su Turistička Organizacije Bi­je­lo Po­lje, Se­kre­ta­ri­ja­t za ruralni i održivi razvoj opštine Bijelo Polje, Cen­tar za kul­tu­ru Bijelo Polje, TA Rams, Se­kre­te­ri­ja­t za pred­u­zet­ni­štvo i eko­nom­ski raz­voj, Kancelarija za mlade i JU Ratkovićeve večeri poezije.

          Otvarajući Bazar potpredsjednica Opštine Bijelo Polje Nemša Omerhodžić kazala je da je lijepo biti  na manifestaciji gdje se promovišu tradicionalne vrijednosti, poput domaće radinosti, raznovrsnih narodnih rukotvorina, originalne domaće kuhinje, starih zanata, bogate i duhom kraja oplemenjene ponude hotela i restorana Etno sela, srdačnih i gostoljubivih susreta na svakom koraku.

Ovaj Bazar kreativnosti održava se tradicionalno od 2013. godine i  koncipiran je kao svojevrsna prezentacija koja će predstaviti kulturu i tradiciju ovog prostora, preko ručno rađenih višenamjenskih i unikatanih predmeta praktično iz svih oblasti primijenjene umjetnosti, rukotvorina modernog dizajna , suvenira i domaće radinosti, kao i kvalitetnih smještajnih kapaciteta u turističkom sektoru. Bjelopoljski bazar je nedvosmisleno još jedna potvrda da turistički potencijali sjevera naše države još uvijek nijesu adekvatno valorizovani, kako u prirodnim tako i u ljudskim resursima. Na tom planu nam predstoje brojne aktivnosti i obaveze kako bismo ta dobra što prije i u što većem broju i obimu približili korisnicima, naravno na dobro i proizvodnih struktura i korisnika- potrošača, a samim tim i na korist našeg Bijelog Polja. Ovaj naš Bjelopoljski bazar osmišljen je i kao prodajna izložba, što će biti i podrška proizvođačima i kupcima i omogućiti da dođu do kvalitetnih proizvoda i eksponata, kazala je potpredsjednica Omerhodžić.

           Direktorica Turističke organizacije Bijelo Polje Violeta Obradović izrazila je zahvalnost svima koji su danas prisutni na Bazaru.

Bjelopoljski Bazar je pokazao da ima razloga da traje i postane tradicija a mi ćemo se i u budiće truditi da damo svima podršku u promociji i prezentaciji svega onoga što čini turističku ponudu grada. Nadam se da ćemo ova dva dana imati zaista šta da vidimo, jer su se izlagači potrudili da prezentuju svoje najbolje proizvode, kazala je Obradović.

Prisutnima su se obratile direktorica turističke agencije Rams Sabina Ramović  i predsjednica Udruženja roditelja djece i omladine sa smetnjama u razvoju Oaza Rasema Hekalo.

U kulturnom programu kako su ranije najavili organizatori učestvovaće djeca iz JPU “Dušo Basekić”, Udruženje roditelja djece sa smetnjma u razvoju “Oaza”, učenici škola “Risto Ratković”, “Dušan Korać”, “Marko Miljanov”, “Vladislav Sl. Ribnikar”, kao i JU Centar za kulturu. Tokom „Bjelopoljskog bazara“ posjetioce će zabavljati i Bjelopoljski tamburaši, a JU Ratkovićeve večeri poezije obezbijediće i dolazak muzičara Dragoljuba Đuričića“,

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor