Otvoren Festival pozorišta za djecu

Predstavom „Pepeljuga“ pozorišta „Boško Buha“ iz Beograda, sinoć je otvoren 26.Kotorski festival pozorišta za djecu.

 

Svečano otvaranje tradicionalno je obilježila predaja ključeva grada Kotora u ruke djece.

Prilikom predaje ključeva Kotora, predsjednik Opštine Vladimir Jokić istakao je da taj grad ima mnogo festivala koji prelaze granice i Crne Gore i regiona.

„Ovo je festival posvećen najboljima među nama. Previše je odraslih na sceni. Mislim da je vrijeme da vlast narednih dana ode najboljima ovdje – u ruke djece. Kotor je, svakako – uvijek bio grad djece“, rekao je predsjednik Jokić tokom predaje ključeva, koje je ove godine u ime djece primio Mali admiral Bokeljske mornarice Luka Kovačević.

..

Mali admiral je obraćajući se prisutnima istakao da će djeca tokom trajanja festivala Kotor čuvati pjesmom i igrom, a da za vrijeme avanture od 12 dana Puta oko svijeta „svađa i kastiganje ostaju doma“.

Direktor Kotorskog festivala pozorišta za djecu, reditelj Petar Pejaković umjesto govora publici se obratio kroz anegdotu kojom je pokušao da objasni kolika je moć pozorišta.

Večeras će se u 20 sati predstavom „Anđeoska ulica“ publici predstaviti Lutkarsko pozorište „Puck“ iz Rumunije, a sat kasnije će glumci Gradskog pozorišta iz Podgorice izvesti predstavu „Modro blago“.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor