Otkriven eksploziv ispod „Audija“ rožajskog biznismena

Ispod Audija „Q7“ rožajskog preduzetnika Reša Hodžića jutros je otkrivena eksplozivna naprava, saopšteno je iz Uprave policije.

   Foto: RTCG

Automobil je bio parkiran ispred porodične kuće Hodžića, a neko od ukućana je primijetio napravu na zemlji pored vozila.

O tome je obaviještena rožajska policija, čiji su pripadnici blokirali taj dio grada, koji se nalazi tik uz magistralni put.

Iz Uprave policije je saopšteno da su, odmah nakon prijave, na lice mjesta upućeni službenici OB Rožaje radi obezbjeđivanja lica mjesta, do dolaska Grupe za antiterorističke preglede Sektora za obezbjeđenje ličnosti i objekata.

Iz policije navode kako se radi o improvizovanoj eksplozivnoj napravi velike razorne moći, koja je sadržala veliku količinu TNT-a. Ona je, kako je saopšteno, bila povezana sa elektronskom pločom na kojoj se nalazila SIM kartica, kao i detonatorska kapisla koja služi za aktiviranje eksplozivne naprave na daljinu.

Improvizovana eksplozivna naprava je deaktivirana od strane službenika Grupe za antiterorističke preglede, čime su spriječene eventualne posljedice po građane i imovinu koje su mogle nastati aktiviranjem ove naprave.

Svi izuzeti tragovi biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. Biće preduzete i druge policijsko – tužilačke mjere i radnje radi identifikovanja lica koje je počinilo krivična djela izazovanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, kako je tužilac i kvalifikovao ovaj događaj.

Hodžić je kazao da ne sumnja ni na koga, jer se radi o časnoj porodici koja se uspješno bavi preduzetništvom i da se nikom nije zamjerio, pa mu nije jasno ko bi imao namjeru da na tako monstruozan način nanese štetu njemu i njegovoj porodici.

Faruk Kalić, Radio Crne Gore

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor