Oslabio promet robe u trgovinama na malo

Promet robe u trgovini na malo u prvom kvartalu je u odnosu na isti period prošle godine bio manji sedam odsto u tekućim cijenama, a 7,3 odsto u stalnim, saopšteno je iz Monstata.

Statističari su kazali da je promet robe u trgovini na malo u prvom kvartalu u odnosu na posljednji prošlogodišnji smanjen 18,4 odsto u tekućim cijenama, a 19,3 odsto u stalnim.

“Promet u trgovini na malo motornim gorivima u prvom kvartalu je na godišnjem nivou bio manji 12 odsto u tekućim cijenama i 6,2 odsto u stalnim, dok je na mjesečnom nivou oslabio 12,2 odsto u tekućim i 18,9 odsto u stalnim”, navodi se u saopštenju.

Promet u trgovini na malo prehranom u prvom kvartalu je na godišnjem nivou pao 8,7 odsto u tekućim cijenama i 10,2 odsto u stalnim, dok je na mjesečnom nivou bio manji 15,4 odsto u tekućim i 16,3 odsto u stalnim.

Statističari su saopštili da je promet u trgovini na malo farmaceutskim i kozmetičkim proizvodima u prvom kvartalu na godišnjem nivou porastao 10,3 odsto, dok je na mjesečnom bio pet odsto manji.

“Promet u trgovini na malo neprehrambenim proizvodima u prvom kvartalu je na godišnjem i mjesečnom nivou oslabio po 8,6 odsto”, navodi se u saopštenju.

Izvor:Pobjeda

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor