Search
Close this search box.

Optužnica protiv glumca zbog tuče u Kolašinu

Osnovno državno tužlaštvo u Kolašinu podiglo je optužnicu protiv glumca podgoričkog Gradskog pozorišta Pavla Popovića i njegovih drugova Luke i Marka Živkovića i Ivana Jeknićakojom im se stavlja na teret da su nanijeli teške tjelesne povrede državljaninu Velike Britanije S.Č.J., koji je inače crnogorskog porijekla.

POPOVIĆ/ -FOTO: JUTJUB, PR CENTAR
POPOVIĆ/ -FOTO: JUTJUB, PR CENTAR

– Obavještavam Vas da je Osnovno državno tužilaštvo u Kolašinu podnijelo Osnovnom sudu u Kolašinu, kao stvarno i mjesno nadležnom optužni akt protiv optuženih Luke Živkovića, Marka Živkovića, Ivana Jeknića i Pavla Popovića zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje iz čl. 399 u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda iz čl. 151 st. 1 u vezi čl. 23 st. 2 Krivičnog zakonika Crne Gore – precizirano je u odgovoru državnog tužioca i rukovodioca državnog tužilaštva Maje Šćepanović, dostavljenom “Danu”.

Nakon događaja zabranjeno napuštanje stana

Popović je sedam dana nakon predmetnog događaja dobio potvrdu od Osnovnog suda u Kolašnu kojom mu je omogućeno da za potrebe igranja predstave može napustiti stan.

Iz tog suda su nam pojasnili da je ta odluka donijeta u skladu sa Zakonikom o krivičnom postupku.

– Članom 166. st. 4 ZKP-a je propisano da se mjerama nadzora ne može ograničiti pravo okrivljenom da živi u svom stanu, da se nesmetano viđa sa članovima porodice i bliskim srodnicima, osim kad se postupak vodi zbog krivičnog djela učinjenog na štetu člana porodice ili bliskih srodnika, kao i da obavlja svoju profesionalnu djelatnost. Shodno navedenom, a nakon zahtjeva podnesenog od strane okrivljenog Pavla Popovića, sudija za istragu je dozvolio da u cilju obavljanja svoje profesionalne djelatnosti može napustiti stan i nakon obavljenog posla se vratiti radi nastavka izvršenja mjere nadzora zabrane napuštanja stana, uz obavezno javljanje službenicima OB Kolašin – navodi se u odgovoru.

S.Č.J. je u tuči krajem februara zadobio teške povrede opasne po život.

Prema saznanjima “Dana”, on je od siline udaraca pao u nesvijest, pretrpio posttraumatsku epilepsiju i prebačen je u KCCG, gdje su konstatovali da je imao potres mozga i tešku frakturu lobanje.

Nakon tri dana provedena u Kliničkom centru, S.Č.J. je pušten na kućno liječenje.

Iz policije je tri dana nakon ovog događaja saopšteno da su zbog tuče u Kolašinu u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne povrede lišene slobode četiri osobe.

– Preduzimajući radnje iz svoje nadležnosti, policija je došla do saznanja da je u jednom ugostiteljskom objektu prvo došlo do verbalnog, a potom i do fizičkog konflikta između L.Ž. (23), M.Ž. (24), P.P. (27) i I.J. (26) iz Kolašina, sa jedne strane, i W.G.B., O.J., S.Č.J. iz Londona, sa druge strane. Tom prilikom je S.Č.J. zadobio teške tjelesne povrede opasne po život – saopštili su iz policije.

O optužnici odlučuje Osnovni sud u Kolašinu, na čijem je čelu otac okrivljenog Popovića,Arsen Popović. Na pitanje da li je u ovom predmetu postojala zakonska obaveza izuzimanja sudija Osnovnog suda u Kolašinu, s obzirom na to da je osumnjičeni sin prvog čovjeka tog suda, ranije smo iz tog suda dobili odričan odgovor.

– Sudije Osnovnog suda u Kolašinu postupaju profesionalno, a u skladu sa Ustavom Crne Gore, zakonskim propisima i opšteprihvaćenim pravilima međunarodnog prava, na šta upućuje njihovo višedecenijsko sudijsko iskustvo i objektivno postupanje prema svim strankama bez obzira u kojem svojstvu se nalaze – odgovorila je na pitanje “Dana” sudija Jadranka Pavlović, zamjenica predsjednika suda.

Inače, zbog bolesti tužioca koji jedini obavlja tužilačku funkciju u ODT-u Kolašin, a imajući u vidu hitnost postupanja u konkretnom predmetu, određene radnje u postupku završlo je bjelopoljsko tužilaštvo.

Izvor: Dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor