Optužen da je vozilom usmrtio policajca na dužnost

Viša državna tužiteljka u Bijelom Polju Višnja Medojević podigla je optužnicu protiv Enesa Memića (33) iz Brodareva, zbog krivičnog djela teško ubistvo.

            Optužnica je predata Višem sudu na potvrđivanje i zatraženo je produženje pritvora. Memić je optužen za teško ubistvo policajca iz Bijelog Polja, Irfana Kujovića (42) u julu 2015. i tek nedavno je od organa gonjenja BiH isporučen crnogorskom pravosuđu.

Memić, koji je optužen da je 22. jula 2015. godine na regionalnom putu Slijepac most Pljevlja vozilom “golf usmrtio saobraćajnog policajca Irfana Kujovića, uhapsili su organi gonjena BiH u mjestu Krupac. Memić, nakon što je usmrtio Kujovića, pobjegao je u nepoznatom pravcu i bio je nedostupan do momenta kada je “pasatom sletio u mjestu Krupac i prilikom hapšenja kod njega je pronađeno 15.5 kg droge marihuane.

Potraživan je po međunarodnoj potjernici koju je raspisao NCB Interpol Podgorica po naredbi Višeg suda u Bijelom Polju, a ekstradiran je nakon što je u Bosni i Hercegovini odslužio kaznu zatvora, zbog šverca droge.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor