Opština Bijelo Polje podnijela zahtjev Institutu za javno zdravlje – Centru za zdravstvenu ekologiju, da urade analizu vode Lima

Opštine Bijelo Polje je u saopštenju koje je dostavljeno  Portalu sjevercg, a povodom zahtjeva NVO,,Euromost“ i Sportskog – ribolovnog društva ,,Sinjavac“ koji su pismeno zatražili od predsjednika opštine Aleksandra Žurića da odmah naloži analizu vode Lima,zbog čestih zagađenja i da o istoj obavijesti građane odgovorila. Da je opština Bijelo Polje podnijela zahtjev za analizu površinskih voda rijeke Lim i to na 3 lokacije: 1. Zaton 2, 2. ispod auto mosta koji povezuje naselja Rakonje i Nikoljac i 3.  ispod mosta u selu Gubavač.
U svom saopštenju su kazali, da je i komunalna policija u  junu mjesecu ove godine takodje registrovala  nekoliko pojava vezano za rijeku Lim, koje zahtijevaju pažnju i predostrožnost radi zaštite građana i životne sredine.

,,Analiza vode ce nam pomoci kod eventualnog preduzimanja odgovarajucih mjera kao i kod upoznavanja javnosti sa stvarnim stanjem kvaliteta vode rijeke Lim na teritoriji opštine Bijelo Polje“, kazali su iz opštine Bijelo Polje.

Zahtjev smo poslali -Istitutu za javno zdravlje – Centru za zdravstvenu ekologiju,

koji su nas  već  obavijestili da su primili zahtjev i ovih dana očekujemo da izvrše analizu kvaliteta vode.
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor